3. kolo
12.09.2015 18:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

AS Řím udolal nováčka dvěma góly

Domácí Frosinone se dnes chtělo vytáhnout na římské AS, ale to se mu nakonec nepovedlo. Hosté sice nepředvedli nijak hezký nebo ofenzivní fotbal, ale díky brankám Iaga Falqueho a Juana Iturbeho si připisují tři body.

Vlci z hlavního města Itálie chtěli navázat na minulé kolo, ve kterém se jim podařilo porazit Juventus Turín. Především se ale celé město těšilo na nadcházející souboj Ligy mistrů s Barcelonou, kterou AS vyzve již ve středu. Pro zápas s Frosinone udělal trenér Garcia několik změn, protože se mu zranil klíčový záložník Miralem Pjanić. Na jeho místo se dostal kapitán Totti, který dnes nastoupil poprvé v sezoně. Celý tým změnil rozestavení na tři ofenzivní záložníky a Edina Džeka. První minuty si v novém dresu užil také německý stoper Antonio Rüdiger. Jen lavička v dresu domácích zbyla na odchovance AS Verdeho.

První míč sice dostalo na starosti AS, jenže o něj hned přišlo a Frosinone se nebojácně vrhlo do útoku. Po krátké akci se ke střele dostal Tonev, který pálil těsně mimo. Frosinone se muselo také bránit, ale rozhodně to bylo jiné AS, než jaké jsme viděli v zápase proti turínskému gigantu. Do první šance AS se zapojil Iago Falque, který si zatím získává sympatie trenéra Garcii. Přesnost mu ale chyběla.

Pohodovou souhru římského celku z minulého utkání vzal čas, jiné rozestavení působilo v prvních minutách nesehraným dojmem. Cemtr Alessandra Florenziho z přímého volného kopu minul záložník Seydou Keita o píď a míč tak skončil v zámezí. Prvních dvacet minut utkání mnoho vzrušení nepřineslo, tempo hry nepatřilo k vysokým. Právě tehdy skončilo utkání pro Guchera, jehož místo zaujal Sammarco. Kombinace domácích často působily jednoduše a proto je beci AS nezachytávali.

Po chvíli, kdy se ani jeden z týmů moc do ofenzívy nehnal, si vzal míč zkušený veterán Tonev a z takových třiceti metrů vypálil. Střela to byla velmi dobrá a brankář Szczesny se musel hodně natahovat, aby míč dostal mimo tři tyče! Na polovině Vlků sice často zůstával jen brankář a maximálně jeden obránce, jenže AS vepředu nedokázalo vymyslet nic konstruktivního a smysluplného.

Obrana domácích dobře odváděla svou práci a vypadala zaměstnaně, ale často ji hosté ani příliš nezkoušeli. Až tři minuty před koncem první půle. Dlouhý aut směřoval před bránu na Gervinha, ale propadl až na nabíhajícího Iaga Falqueho. Tomu stačilo přetlačit Soddima a poslat míč skrze Lealiho - 1:0 pro AS.

Zdálo se, že vstřelená branka AS naprosto stačí a že již se tým trenéra Garcii nehodlá pokoušet o její navýšení. Hra hostí byla nadále unylá, bez pohybu a nápadů. Záložní řada působila dojmem, že dnes přišla na hřiště utkání pouze odchodit. I proto přišel na hřiště belgický brousek Radja Nainggolan. Giallorossi postrádali pohyb a stále častěji hrozilo Frosinone. Překvapivě to ale byl Edin Džeko, kdo byl stažen ve prospěch Belgičana.

Po dalším centru do pokutového území trefil míč rukou Lucas Digne, jenže dle názoru sudího Gervasoniho si mladý obránce pouze kryl obličej. Poté se hra začala opět kouskovat a rozmělňovat mezi fauly na obou stranách, přetažené míče z následných standardních situací a množství více či méně důrazných osobních soubojů. Speciální motivaci proti AS měl zkušený bek Aleandro Rosi, který se v týmu Vlků nedokázal nikdy prosadit. Deset minut před koncem utkání upadl po souboji s Rüdigerem, ale penalta se nepískala. Místo toho sudí udělil Rosimu žluté napomenutí za simulaci.

Po delší souhře hostí se pokusil vypálit Totti, jenže mířil těsně vedle tří tyčí. To byla jeho poslední akce v utkání, protože následně byl střídán mladíkem Juanem Manuelem Iturbem. Chvíli před koncem jeden z mála útoků AS zakončoval Alessandro Florenzi, který sice pálil v pádu, ale přesto napálil břevno za Lealiho zády! Po příchodu Salaha a Iturbeho se ještě zvýšilo nebezpečí pro domácí a nakonec se hostům podařilo vsítit druhou branku. Salah vypíchl míč obránci Pavlovićovi, posunul na Iturbeho, ten si ve vápně položil Diakitého a zakončil!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
scr

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
kopajda

před "a proto" je interpunkce...!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele