5. kolo
24.09.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Empoli FC - Atalanta Bergamo 0:1

Empoli doma zaváhalo a díky jedné vstřelené brance vyhrála Atalanta. O rozdílový gól se postaral obránce Rafael Toloi.

Domácí Empoli chtělo dokázat, že předváděná hra může nést dobré výsledky. Proti byla Atalanta, která rozhodně nepatří mezi snadné soupeře. Domácí dnes nastoupili s Tonellim, Saponarou, Maccaronem a Paredesem, hosté spoléhali na hráče jako Sportiello, Toloi, De Roon nebo Pinilla s Moralezem.

Právě Maxi Moralez poprvé výrazně pokoušel štěstí, když pálil pod břevno, jenže brankář Skorupski byl na místě včas. Empoli dnes nepředvádělo svůj typický ofenzivní fotbal plný krátkých nahrávek a sól Rickyho Saponary. Aktivním hráčem byl naopak Pinilla v dresu hostí, který se několikrát neúspěšně pokoušel o vstřelení gólu. Ve střelbě byli hosté opravdu velmi aktivní a zřejmě si usmysleli pořádně zasypat brankáře Skorupského ranami.

Po dvaceti minutách našel Zambelli skvělým pasem do vápna Pia, jenže ten těsně minul! Tlak Atalanty sílil a po pětadvaceti minutách musel Skorupski opět do akce. Jeho pozornost vyzkoušel Maxi Moralez, který ostře pálil. K následné dorážce se dostal Jasmin Kurtić a mířil těsně vedle! To bylo varování, že Empoli značně zaostává. Pravá rána přišla o dvě minuty později po centru Moraleze. Ten stočil míč na vápno, kde si naběhl Rafael Toloi a ukázkovou hlavičkou prostřelil Skorupského!

Prvních pětačtyřicet minut uběhlo rychle a zejména od Empoli diváci zřejmě čekali mnohem víc. Atalanta naopak působila mnohem efektivnějším dojmem a brankář Skorupski v bráně Empoli se opravdu nenudil. Trenér Giampaolo do druhé půle vyslal Livaju a El Hadjiho, místo nich na lavičku usedli Ronaldo a Piu. Pět minut poté pálil zajímavě Croce, jenže mířil příliš vysoko. Po hodině hry málem srovnal krok Saponara, ke kterému se ve vápně odrazil míč. Jenže hvězda Empoli nezakončila přesně!

Marko Livaja se posléze zbavil Toloie efektní zasekávačkou, ale selhal při centrování. O další rozruch před Skorupskim se postaral Dramé, který pálil z velkého úhlu. Na opačné straně se skvělou akcí předvedl Ricky Saponara a jen skvělý Sportiello zachránil Atalantu od inkasování! Krátce před koncem utkání se na hrací plochu dostal Pucciarelli, který nahradil unaveného Maccaroneho. Pak se stal hlavní postavou sudí Gavillucci, který neodpískal jasný penaltový zákrok Toloie na Pucciarelliho, ale nechal ve hře pokračovat. A když se Empoli dostalo do slibné šance, hru naopak přerušil!

To neunesl Riccardo Saponara a stěžoval si. Obdržel ale jen žlutou kartu. Atalanta se v posledních minutách utkání spoléhala především na fauly v blízkosti vlastního pokutového území, aby zabránila Empoli srovnat. Další žluté ocenění si připsal obránce Bellini. Ani šest minut nebylo pro Empoli dost, aby se dokázalo vzchopit a vstřelit srovnávací branku. Utkání tak rozhodla jedna branka a rozhodčí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele