10. kolo
27.10.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Icardi se probudil a spasil Inter

Inter Milán těsně vyhrál nad trápící se Bolognou. Ačkoli hráli hosté z Milána v oslabení po vyloučení Mela, dokázali díky Ljajićovi s Icardim vstřelit kýžený a rozhodující gól.

Inter nastoupil proti domácí Bologně s jednoznačným cílem - vyhrát a dostat se alespoň na pár hodin na první místo Serie A. Dnes dal důvěru i hráčům, kteří běžně nehrávají. Od prvních minut nastoupil třeba Ranocchia, Santon, Brožović nebo Ljajić.

Bologna se ocitá v problémech prakticky neustále a může jen překvapit. V dnešním duelu začal jen na lavičce věčný talent Mattia Destro, protože do útoku pustil Mancosua. Tomu kryli záda hráči jako Mounier, Diawara, Taider, Rizzo, Giaccherini nebo Rossettini s Masinou.

Od úvodních minut se domácí Bologna tlačila alespoň k zakončení. Její kombinace dnes měly smysl i oči a zejména duo Masina - Mounier dělalo často problémy zadákům Interu. Felsinei se však nepotkávali s klidem a přesností. Hráčem, na kterého bylo upřeno množství pozornosti, se stal zejména Adem Ljajić. Ten v posledních utkáních začínal na lavičce, ale hru svého týmu vždy dokázal oživit. Dnes mu byla dána důvěra a měl být v útoku tím aktivnějším.

Dalším z řady hostujících hvězd je Geoffrey Kondogbia, kterému usazení v Miláně trvá trochu déle, než se původně čekalo. Krátce po dvaceti minutách se dostal středem pole až k zakončení, i když mířil vedle. Snad jen s výjimkou Mounierova pasu ale prvních pár desítek minut utkání nepatřilo mezi atraktivní. Do pokutového území Bologně sice létaly pasy převážně od Santona, leč většina z nich nenašla adresáta.

Až deset minut před koncem první půle si ze strany do středu naběhl Alex Ferrari, protáhl se mezi dvojicí protihráčů a vystřelil, ale na poslední chvíli jej zablokoval obránce Davide Santon. Právě ten pak byl na začátku akce, která skončila u Maura Icardiho. Italský střelec má smůlu v zakončení a dost se trápí. A také chvíli před odchodem do šaten zůstal ubráněn.

Druhá půle rovněž nezačala nějakým strhujícím uragánem akcí a brankových šancí. Nadále se mezi ty aktivnější hráče řadil Davide Santon, jehož ofenzivní výpady často dělaly obráncům Felsinei velké problémy. Inter přeci jen trochu zabral a do další velké šance se dostával Mauro Icardi. Tomu ale nebylo přáno, protože vybíhal z ofsajdu.

Adem Ljajić rozjel další akci Nerazzurri, když poslal přízemní centr do vápna. Tam špatně zpracoval balon Mauro Icardi a míč se odrazil k Perišićovi. Jeho rána ale byla zablokována. O pouhou minutu později vypadaly akcie Interu hodně špatně, protože se po druhé žluté kartě nechal od sudího Bantiho vyloučit zkušený Brazilec Felipe Melo a oslabil svůj tým.

Přesto se Inter vzchopil a právě ve chvíle, kdy se to zdálo nejméně pravděpodobné, udeřil. Adem Ljajić dostal skvělou nahrávku za obranu a nahrál kolegovi Icardimu. Vzhledem k jeho formě to byl docela risk, ale byl to risk, který vyšel - Inter vedl 1:0 a byl v dobrém rozmaru.

Nevýrazného Chorvata Ivana Perišiće poté nahradil Fredy Guarín, na opačné straně se do zápasu podíval Mattia Destro. Ten kdysi oblékal právě barvy milánského Interu. Do hry se místo hrdiny Ljajiće podíval ještě Rodrigo Palacio. Ránu Destra skvěle vyrazil Samir Handanović. Poslední minuty už nic zajímavého nepřinesly, takže se Inter raduje z nejtěsnějšího možného vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

podme Inter 0:3!!

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
cepinzcegamy

1:5

Reagovat
KingMaster13

díky za 5 bodů to tipligy Inter a výhra 1:0 to je skoro tutovka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele