17. kolo
20.12.2015 15:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 1:3

Z popředí tabulky nezaváhala ani Neapol, i když v zápase s Atalantou to neměla vůbec jednoduché. Domácí dokázali zareagovat na první inkasovanou branku a za dalšího nepříznivého stavu měli početní výhodu. Využít jí ovšem nedokázali a poslední slovo měl nakonec dvougólový Gonzalo Higuaín.

Začátek utkání přitom nezastihl Neapol v dobrém rozpoložení. Už ve třetí minutě se zjevil sám před Reinou Moralez, ale svojí šanci do sítě nepropasíroval. To byla pro domácí určitě velká škoda, neboť Neapol postupně převzala veškeré otěže utkání. Ale ani Azzurri to v zakončení neměli jednoduché, Higuaín pálil jen do Bassiho a Hamšík pro změnu netrefil branku. Před koncem poločasu zase začala vystrkovat růžky Atalanta. Ve 42.minutě vypálil Cigarini a Pepe Reina musel předvést vynikající zákrok.

Šance domácích ze 3. a 42. minuty patřily ke klíčovým okamžikům celého zápasu. Kdyby Atalanta alespoň jednu z nich proměnila, utkání se mohlo vyvíjet zcela jinak. Po přestávce totiž nastoupila Neapol s jasným odhodláním, co nejdříve vstřelit branku a dostat se do pomyslného sedla a to se prakticky podařilo. Proti Higuaínovi ještě famózně zasáhl Bassi, ale krátce na to zahrál ve vlastním vápně Marten rukou a sudí odpískal pokutový kop. Zodpovědnost na sebe vzal Marek Hamšík a měl trochu štěstí, neboť jeho dělovka se za brankovou čáru dostala až s pomocí břevna.

Neapol vedla 1:0, ale tento výsledek dlouho nevydržel. Hned dvě minuty na to přiťukl Denis balón Moralezovi a jeho přesný projektil skončil za Reinovými zády - 1:1. Parthenopei si chtěli vzít vedení zpátky a v 62.minutě tak učinili. Jorginho z rohového kopu našel na přední tyči Gonzala Higuaína a Neapol vedla 2:1. I poté mohla Atalanta srovnat, ale nebezpečnou akci uhasil na malém vápně Khoulibaly.

A utkání se dramatizovalo. Čtvrthodiny před koncem uviděl druhou žlutou kartu Jorginho a musel předčasně do sprch. Bergamaschi toho ale využít nedokázali. V 85.minutě zvýšil už na 3:1 povedenou ranou k tyči opět Gonzalo Higuaín a když těsně před koncem vyfasoval červenou kartu domácí Paletta, bylo jasno. Neapol udržela kontakt s Fiorentinou a i po tomto kole zůstane v první trojici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
smazaný uživatel

Bergamo + 1,5- neberte mě ale moc vážně , tyhle sázky mě nejdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkal.

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapko 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele