20. kolo
16.01.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter jen remizoval s Atalantou, padly dvě vlastní branky

Odpolední utkání mezí domácí Atalantou Bergamo a Interem Milán skončilo remízou, kterou zajistily dvě vcelku kuriózní branky. První vlastní branku si dal obránce Murillo, další vlastní branku si na druhé straně dal stoper Toloi.

Atalanta Bergamo chtěla doma uspět a prolomit smolnou sérii zápasů. Dnes ji přijel otestovat milánský Inter, který měl rozhodně ambice na tři body. Díky nim by se totiž opět dostal blíže prvnímu místu a zároveň by způsobil tlak na ostatní týmy. Dnes se Atalanta opět spoléhala na brankáře Sportiella, v záloze jsme se dočkali jmen jako de Roon, Kurtić nebo Cigarini. Do útoku se postavili Monachello a Gómez.

To Inter zvolil mnohem ofenzivnější rozestavení s větší koncentrací hvězd. Dočkali jsme se Murilla, Brozoviće, Handanoviće nebo Guarína, šanci dostali i Telles, D'Ambrosio nebo Ljajić. Vedle Icardiho a Srba působil v útoku také Stevan Jovetić, který má být podle italských médií rozhodnut odejít.

Atalanta se nebojácně pustila do svého soupeře a získávala snadno míč. Jenže vepředu jí chyběla kreativita, takže o něj velmi často přicházela. Každopádně se ale hrál velmi vyrovnaný duel. Atalanta zahrozila jako první a opět se musel ukázat brankář Samir Handanović, jedna z hlavních hvězd Interu. Ránu Dramého ale brankář Handanović nakonec zkrotil.

Dramé byl hodně aktivní a prakticky po celých deset prvních minut se pokoušel napadat a pálit, kdykoli se dostal k míči. Atalanta často kombinovala kolem středového kruhu nebo lehce za ním, jenže tam její šance končily. Interu se moc nedařilo brát si míč tak, jak by asi trenér Mancini rád viděl. Nakonec to tak vedlo k první inkasované brance.

Měl ji na svědomí navíc vlastní hráč Interu, Jeison Murillo. Aktivní Dramé prokličkoval s míčem mezi dvěma obránci a míč poslal před bránu, kde si jej stoper Interu srazil do vlastní brány!

Hosté museli přidat, protože tento stav jim rozhodně nevyhovoval. Po pětadvaceti minutách hry se nakonec dočkali alespoň vyrovnávací branky. Stevan Jovetić dostal míč do středu, nahrál Ademu Ljajićovi a k vidění byla další tragikomická situaci, ne nepodobná té minulé. Míč si totiž do sítě opět srazil vlastní hráč, konkrétně brazilský obránce Rafael Toloi!

Inter se následně usadil na polovině Atalanty, která sice chtěla vstřelit další branku, ale nedokázala si vytvořit větší šanci. Inter zkušeně čekal a vyčkával. To se mu opět nemuselo vydařit, protože pár chvil před odchodem do kabin se opět musel ukázat Samir Handanović, jinak by totiž Orobici znovu vedli. Monachello dostal míč do vápna a Miranda jej nepohlídal. Likvidovat tuto šanci tak musel až slovinský brankář!

Ani to Interu nestačilo a milánský celek dál pokračoval v nevýrazném výkonu. Nejprve za míčem spěchal mladík Monachello, který dostal šanci na úkor Denise. Stejného hráče o chvíli později našel ve vápně centrem zkušený křídelník Gómez, jenže Monachellovo zakončení opět ztroskotalo na výjimečném zákroku Samira Handanoviće!

Nevýrazného Fredyho Guarína následně vystřídal ofenzivnější Ivan Perišić a není divu, že se trenér Mancini k této změně uchýlil. Inter totiž mohl opět prohrávat, nebýt neskutečného Handanoviće. Slovinský brankář předvedl další skvělý zákrok po zakončení osamoceného Cigariniho. Orobici neměli štěstí, fanoušci Interu naopak začali vzývat Handanoviće a proklínat opatrnou obranu Interu.

Dvacet minut před koncem utkání měl velkou šanci také Inter, když Adem Ljajić našel perfektním pasem nabíhajícího Maura Icardiho, který ale minul! Místo obránce Tellese se na hřiště dostal o poznání ofenzivnější záložník Jonathan Biabiany, který měl pozvednout ofenzívu Nerazzurri. Počasí sice v Bergamu panovalo příjemné, ale fotbal byl, minimálně ze strany hostí, mnohem méně přesvědčivý.

Do dalšího zakončení se opět dostal Monachello po spolupráci s Gómezem, ale tentokrát mířil hodně mimo. Do hry se na konci utkání dostala také nová posila Atalanty, zkušený veterán Diamanti. Ale ani on už vedení na stranu Orobici nestrhl.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Body

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 pome FORZA INTER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole 2 vlastní góly rozhodli o remíze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele