15. kolo
06.12.2015 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atalanta rozstřílela Palermo třemi góly

Atalanta Bergamo doma rozstřílela bezbranné Palermo a pokračuje v demonstraci své síly. Mezi šťastné střelce se postupně zapsali Germán Denis, Nicoló Cherubin a Marten de Roon.

Atalanta chtěla potvrdit svou formu, která se zlepšuje každým zápasem. Ideální podmínky jí k tomu přichystalo Palermo, které se nalézá v přesně opačné pozici. Do brány Orobici si opět stoupl mladý talent Sportiello, dočkali jsme se i útočného tria Moralez, Denis a Gómez. Hosté přijeli i s Gilardinem, v bráně opět působil zkušený veterán Stefano Sorrentino. Ve čtyřčlenné záložní řadě působili Brugman, Hiljemark, Jajalo a Čočev.

Začátek utkání byl hodně opatrný, oba týmy chtěly získat nejprve míč na své kopačky a také pochopit, s čím že to dnes vyrukovala protistrana. Až v desáté minutě jsme mohli registrovat první vážnější ohrožení branky Stefana Sorrentina, ale ten se vymrštil proti hlavičce z blízkosti a hodně pomohlo svému týmu.

O chvíli později už ale musel lovit míč ze své sítě, když po rohovém kopu míč propadl až ke Germánu Denisovi a ten si s touto situací zpravidla ví rady skvěle - 1:0 pro Atalantu.

Příval špatných zpráv neustával a brzy si museli fanoušci hostujících Rosanero zvyknout na dvougólové manko. Po dalším rohovém kopu se totiž před bránu natlačil zkušený Nicoló Cherubin, který hlavičkoval k tyčce a vstřelil druhý gól Orobici!

Domácí tým neubíral na tempu a Palermo se opět dostalo do skluzu. Snad až pět minut před koncem první půle musel do práce také brankář Marco Sportiello, ale s chabou střelou si poradil bez větších potíží. Naopak mohli domácí ještě zvýšit své vedení, když si na míč před bránou naběhl Moralez a jeho střela mířila jen do boční sítě!

Sudí Russo musel řešit jednu ošemetnou situaci poté, co ve vápně Palerma upadl sprintující Gómez, ale nakonec se penalta nepískala. Palermo rychle potřebovalo reakci na nepříznivý stav a do pole byli proto vysláni Quaison a Morganella. Následně chtěl do vývoje utkání promluvit také Alberto Gilardino, který dokonce ve vápně obešel i Sportiella, jenže obránce Brivio míč vyhlavičkoval z čáry!

Střídala i Atalanta. Do zápasu přišel Marco D'Alessandro, Kurtiće pak nahradil Giulio Migliaccio. Jenže ten na trávníku moc dlouho nepobyl. Po půlminutě ve vzduchu nebezpečně fauloval a viděl hned červenou kartu! Ani to však Orobici nezabránilo ve vstřelení třetí branky. Marten de Roon krásnou dělovkou překonal Sorrentina!

To bylo pro Palermo již moc. Tým ze Sicílie se nedokázal pořádně dostat do zápasu a v posledních minutách už jen utkání odevzdaně dohrával. Gilardino se ještě snažil zakončit jednu z mála akcí, jenže dnes neměl ani štěstí, ani podporu spoluhráčů. Ani Trajkovski nemířil v poslední šanci utkání přesně. Denisův gól nakonec kvůli ofsajdu nebyl uznán.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele