33. kolo
17.04.2016 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fialky se vzepřely a porazily Sassuolo

Jaké to překvapení. Kdekdo možná tipoval výhru Sassuola, které je v lepší formě a Viola naopak stále hledá řešení své krize, ale dnes vládl na hřišti Artemia Franchiho jen jeden tým. A to ten domácí, který nasázel Neroverdi tři branky.

Viola chtěla jasně ukázat, že ještě nekončí v boji o poháry. Trenér Di Francesco naopak musel před zápasem odrážet spekulace senzacechtivých novinářů o tom, jak v létě převezme kormidlo Violy, které teď v nejistých rukách třímá Portugalec Paulo Sousa. Ten se možná necítil úplně dobře, ale nakonec se raduje právě on. Do utkání postavil od prvních chvil hráče jako Tello, Badelj, Vecino, Alonso, Kalinić nebo Valero.

Jeho konkurent vsadil na hráče jako Pellegrini, Magnanelli, Duncan, Berardi, Defrel nebo mladík Politano. Aktivní Viola od začátku chtěla udávat tempo hry a poměrně se jí to dařilo. Na konci první zajímavé akce se ocitl Borja Valero, který centroval vpřed, ale jeho pokus byl příliš dlouhý. Matías Vecino vystihl chybu v hostující rozehrávce, připravil si balon ke střele a vypálil. Jeho pokus však proletěl kolem tyče!

V desáté minutě už se ale diváci dočkali. Především tedy ti domácí. Na Badeljův centr z levé strany si vyskočil kapitán Gonzalo Rodriguez, který přesně zakončil a poslal svůj celek do zaslouženého vedení. Sassuolo vypadalo bezradně a jeho útoky nebyly ničím nebezpečným, zato Viola si první branku zasloužila. Po patnácti minutách to mohlo se Sassuolem vypadat ještě hůř, protože Marcos Alonso přesnou ranou z první dostal balon do sítě, jenže gól nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Po půlhodině hry se sám před brankářem Tatarusanuem objevil Grégoire Defrel, jenže celou akci zakončil špatně, vhodný moment prováhal a trenér Di Francesco nemohl věřit vlastním očím! Jinak nám ale první půle mnoho šancí nenabídla. Pět minut po změně stran se věci zlepšily a hra se otevřela. Trenér Di Francesco zřejmě svým ovečkám dost vyčinil, protože jejich hra se zlepšila. Šime Vrsaljko přistrčil balon Matteu Politanovi, který vypálil. Jenže zasáhl jen boční síť!

Pak se strhlo pár divokých chvil. Nejprve Sassuolo vyrovnalo. Berardi utekl s Defrelem do bleskového protiútoku, Defrel kolegovi míč vrátil a Domenico Berardi pohotově srovnal na průběžných 1:1! Jenže vyrovnaný stav nevydržel ani dvě minuty a radost hostí opět polevila. Alonso přesným centrem vyzval ke skórování Josipa Iličiće, který se neostýchal a nikým nehlídán se trefil krásně k tyči!

Dalekonosný nákop na Politana se neujal, stejně tak skončila akce Borjy Valera. Deset minut před koncem utkání se radoval z krásné branky po ráně Alonsa Zárate, jenže ten pálil z ofsajdu, takže gól platit nemohl. Platil až ten další. A byl vskutku kuriózní. Andrea Consigli platí za poměrně dobrého a jistého brankáře, ale dnešek se mu hrubě nepovedl. Malou domů totiž nešťastně při snaze o odkop poslal do vlastní brány! Tím uzavřel hodně smolné utkání pro celý tým Sassuola.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele