35. kolo
24.04.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Juventus FC 1:2

Juventus vyhrál i těžký zápas na Fiorentině, a pokud zítra Neapol neporazí AS Řím, obhájí titul. Fiorentina hrála celý zápas aktivně, ale nejlepší tým Itálie posledních let vyučoval v produktivitě. V nastavení navíc neproměnil penaltu Kalinić a o chvíli později v tutovce napálil břevno.

Fiorentina v prvním poločase nepředvedla špatný výkon, své šance ale nedokázala proměnit a Juventus zkušeně trestal. Fiorentina však měla i dost smůly, akci ze 20. minuty dovedla do zdárného konce, když samostatný únik proměnil Iličič, nicméně pomezní odmával ofsajd a branka tak neplatila. O postavení mimo hru se však nejednalo a domácím byla upřena regulérní branka.

O chvíli později nadělal obraně Staré dámy pořádné starosti Tello, jeho střelu tečoval Barzagli a Buffon musel zasahovat. Juventus nebyl tolik nebezpečný, přesto šel nakonec do vedení. Centr Khediry dokázal Pogba sklepnout proti noze Maria Mandžukiče a ten z první prostřelil golmana Tatarusanua - 1:0 pro Juventus.

Domácí i přes nepříznivý vývoj pokračovali v aktivitě, ale nebylo jim přáno. Před koncem poločasu si málem vstřelil vlastní branku Bonucci, dobře však zasáhl Buffon a Alonso pro změnu hlavičkoval těsně vedle.

Ve druhém poločase se dostal na plac Mauro Zárate a dokázal oživit ofenzívu. Jeho dobře mířenou ránu Buffon vyrazil a ikonu Juventusu nepřekonal ani z úhlu postupující Kalinić. V 65. minutě opět pálil těsně vedle Zárate a spalování domácích šancí pokračovalo. Fiorentina se nevzdávala, hrála pořád aktivně a nakonec se jí zaslouženě podařilo vyrovnat. Nikola Kalinić předvedl perfektní obstřel a přesně trefil cíl - 1:1.

Radost fanoušků na Stadio Artemio Franchi byla obrovská, ale také krátkodobá, neboť Juventus si vzal vedení okamžitě zpátky. Po rohovém kopu se dostal k odraženému míči Patrice Evra, ten sice balón do sítě nedostal, ale dorážející Alváro Morata už ano. Stará dáma znovu vedla a pro Fiorentinu to byl hodně krutý průběh zápasu.

Ale ani teď se Viola nevzdávala a v 90. minutě si vymodlila penaltu. Kalinić hodně přihrál pád po kontaktu Cuadrada a sudí odpískal penaltu. Sám postižený Nikola Kalinić vzal okamžik na svá bedra, ale Buffona nepřekonal! Legendární Gigi vystihl směr a lapil i následnou dorážku! Když pak v nastavení napálil v jasné tutovce Kalinić břevno, bylo po zápase.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele