5. kolo
23.09.2015 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Bologna FC 2:0

Derby dell'Appennino ovládla Fiorentina a stvrdila tím roli favorita. Fialky se zároveň posouvají už na druhé místo za suverénní Inter. Domácí byli v zápase lepším týmem, ale odpor nováčka zlomili až ve druhém poločase.

Začátek utkání jasně ovládla Fiorentina, Boloňa se jen bránila a spoléhala na rychlé brejky. Ve 21. minutě pořádně vystrašil hostující fanoušky Alonso, ale jeho střela těsně minula branku. Tlak Fiorentiny neustále sílil, ta měla až 78% držení míče, ale k bezprostřednímu zakončení nedocházelo. Spousty náznaků šancí měl i Jakub Blaszczykowski, jeho chvíle však teprve měla přijít.

Nápor Fialek pokračoval i po změně stran a hned z kraje hlavičkoval těsně mimo Rebić. Boloňa se do koncovky vůbec nedostávala, ale dařilo se jí zastavovat útoky domácích. Fiorentina odemkla obrannou čtveřici až dvacet minut před koncem. Po centrovaném míči se dostal k hlavičce Vecino, prodloužil za sebe a dobíhající Blaszczykowski otevřel skóre utkání! O chvíli později zase centroval Alonso a Kalinić v pádu vsítil druhý gól. Odpor Boloni tak byl zlomen až v 82. minutě.

Boloňa se už o nic nepokoušela, v zápase si nedokázala vytvořit jedinou šanci a s Fiorentinou zaslouženě prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele