2. kolo
29.08.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Empoli FC 2:1

AC Milán doma dokázal zvítězit nad Empoli 2:1, ale herně tedy vůbec nepřesvědčil. Hosté bojovali o body až do závěrečného hvizdu a byli slavnějšímu soupeři minimálně vyrovnaným soupeřem. Rossoneri nakonec spasily letní příchody - Carlos Bacca a Luiz Adriano. Jedinou branku Empoli měl na svědomí Riccardo Saponara.

Milánští chtěli odčinit porážku na Fiorentině, ale zápas s Empoli pro ně v žádném případě snadný nebyl. Hosté hráli na San Siru beze strachu a přílišného respektu a více zaměstaným byl rozhodně Diego López, spíše než brankář Empoli Skorupski. Obranu Rossoneri hodně zlobili Maccarone, Pucciarelli či Saponara a Diego López musel řešit hned několik gólových příležitostí.

AC se dostalo do první šance vlastně až v 16. minutě, kdy Luiz Adriano vyslal přesnou přihrávkou do samostatného průniku svého útočného parťáka Carlose Baccu, ten se zbavil Skorupského a z mírného úhlu do prázdné branky zakončil - 1:0 pro Milán.

Už je to ale jakousi "milánskou” specialitou po vstřelené brance polevit a brzy si nechat vstřelit vyrovnávací gól. Empoli zabralo jen dvě minuty, než Maccarone patou sklepl míč pro Saponaru, který ve vápně prostřelil Lópeze - 1:1. Empoli bylo následně lepším týmem a ještě do poločasu mohlo vstřelit vedoucí branku již zmiňované trio - Saponara, Pucciarelli, Maccarone.

Siniša Mihajlovič byl s prvním poločasem hodně nespokojený, což bylo na první pohled vidět už při odchodu do šaten. Nebylo tedy překvapením, že se rozhodl pro poločasové střídání. Mnohem překvapivější bylo zvolení Juraje Kucky, jakožto nové tváře na place. Slovenský záložník se tak hned dočkal debutu, když nahradil nevýrazného Nocerina.

Hra AC se ale ani střídáním nijak nezlepšila. Naopak, Maccaroneho další ránu musel likvidovat skvělý López. Domácí rozhodně nebyli lepším týmem, ale v 69. minutě se jim naskytla příležitost rohového kopu, na ten si naskočil Luiz Adriano a nekompromisní hlavičkou vrátil vedení na stranu AC Milán - 2:1! Odpověď hostů mohla být znovu okamžitá, Tonelli vypálil a nebýt přizvednutí Romagnoliho, nedopadlo by to pro AC dobře.

Ve zbytku zápasu se Milán už ani nepokoušel útočit, naopak dopředu se hnalo Empoli. Hostům už ale evidentně docházely síly a stoperská dvojice Zapata-Romagnoli fungovala v závěru skvěle. AC výsledek 2:1 uhlídalo, ale herně vůbec nepřesvědčilo. Empoli si na San Siru zasloužilo bod, ale nakonec odjíždí s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0 Forza AC

Reagovat
milanista9

AC musí vyhrát! tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

AC sa da dokopy a bude majster

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele