7. kolo
18.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sassuolo překvapilo lídra a remizovalo

Boj o první příčku se dramatizuje. Po minulém kole Juventus držel všechny esa v rukou, ale sobotní večer jej nezastihl v nejlepší formě. Juventus dnes pouze remizoval na půdě Sassuola a neodpověděl na výhru konkurenta z Věčného města ideálně. I přes bodovou ztrátu je ale na prvním místě.

Stará dáma odchází ze hřiště Sassuola sice neporažena, ale bod jí je jistě málo. Vzhledem k tomu, že před reprezentační přestávkou porazila největšího konkurenta v boji o titul se zdálo, že dnešní sok ji nemůže překvapit. Stejného názoru ale nebyl Simone Zaza, který má s Juventusem společnou historii. Zaza vstřelil první gól a poslal svůj celek do vedení. Juventus srovnal o pouhých šest minut později, ale strhnout vedení na svou stranu již nedokázal.

Do duelu nastoupil také Carlos Tévez, který se na duel bezpochyby těšil, protože právě proti Sassuolu skóroval v minulé sezoně svůj první hattrick. Začít v podobném duchu se pokoušel také dnes večer, když v první minutě téměř ihned po rozehrání zkoušel dlouhým nákopem přehodit vybíhajícího brankáře Consigliho. To se mu ale nakonec nepodařilo, i když rána to byla velmi zajímavá. Po devíti minutách se musela poprvé rozsvítit tabule ukazující čísla střídajících hráčů, protože Fernando Llorente ve vápně podťal Paola Cannavara a ten musel být vystřídán.

Po dvanácti minutách se začalo skóre utkání živelně hýbat, i když to nebylo způsobem, který by lídrovi Serie A vyhovoval. Nejprve sice Stará dáma vstřelila branku, ale skórující obránce Bonucci stál v ofsajdu. Mnohem větší šok zažila obrana Juventusu o pouhou minutu později, když si Simone Zaza zaběhl před Buffona a vypálil. Jeho ránu sice mistr světa napoprvé vykryl, ale jeho obránci mu příliš nepomohli, takže se Zaza dostal po další nahrávce opět k míči a tentokrát již Buffona překonal.

Juventus zapnul záložní motory a uzavřel soupeře před jeho pokutovým územím. Do něj se pokoušel dostat míč Carlos Tévez, který se ideálně uvolnil nedaleko rohového praporku. Následně nahrál volnějšímu Pogbovi a mladý Francouz zakroutil krásnou střelu přesně tam, kam Consigli už nedosáhl - 1:1.

Juventus se pochopitelně snažil o vstřelení další branky, aby utkání rozhodl a odpor domácích definitivně zlomil. Fotbalisté Juventusu rozehrávali jeden rohový kop za druhým a ten, který směřoval k Ogbonnovi, vypadal velmi nadějně. Mladý stoper ale hlavou netrefil míč ideálně a poslal jej vysoko nad břevno. Pět minut před koncem první půle doběhl do slibné vzdálenosti také obránce Stephan Lichsteiner, který využil přiťuknutí od Téveze, ale pálil jen do brankáře Consigliho. Ten se ukázal také proti akci Paula Pogby, který se nádherným způsobem uvolnil, prodral mezi dvěma beky a zakončil. Jenže Consigli byl připraven.

Pět minut po změně stran se do palebné pozice dostal také Domenico Berardi, ale velký talent italské kopané nemířil přesně. Na opačné straně se do útoku hnal zkušený francouzský bek Patrice Evra, který si vzal míč pod patronát a po rychlém úprku odcentroval. Jenže do vzduchu se vznesl Terranova a míč odhlavičkoval. Když byla hodina hry nenávratně pryč, Juventus se pokoušel dominovat utkání. Občas ale zapomínal na "zadní vrátka", čehož chtěl využít například Zaza. Jeho ránu ale Buffon dobře viděl a chytil.

Na hřiště se později dostal také francouzský rychlík Coman, který nahradil těžkopádně působícího Llorenteho. Ale ani Comanova akce a následné zakončení se do brány nevešly. Po nahrávce od Carlose Téveze se za míčem dral Pogba, ale druhou branku v utkání nepřidal. S narůstajícím časem stoupala také nervozita Juve, což se projevilo zejména v závěru zápasu. Emoce vzplály nejen na hřišti, ale také na lavičce. Simone Padoin se sice do zápasu aktivně nezapojil, ale po protestech směrem k sudímu Bantimu byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Airus

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele