23. kolo
14.02.2015 18:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

US Sassuolo - ACF Fiorentina 1:3

Fiorentina zvítězila i na horké půdě Sassuola a pojistila si čtvrté místo, navíc se opět o něco více přiblížila Lize mistrů. Výhru na stadionu Tricolore vystříleli Salah a Babacar. Za domácí pouze korigoval talentovaný Berardi.

Salah dělal obraně Neroverdi velké problémy hned v úvodu utkání, stačilo pouhých šedesát sekund, aby pořádně prohnal domácí defenzívu, ovšem zatím branka nepadla. Po čtvrthodině hry na sebe upozornil také Babacar, jenž neuspěl z bezprostřední blízkosti. Každopádně nástup Fiorentiny byl velký a domácí měli co dělat. Zasahovat musel i Consigli, jenž zlikvidoval unikajícího Babacara. Nápor Violy nemohlo Sassuolo dlouho vydržet a přesně po půlhodině hry se poprvé změnilo skóre. Mohamed Salah se dostal za obranu domácích a v tváří tvář Consiglimu nezaváhal - 1:0 pro Fiorentinu.

A hned za další dvě minuty už vedli hosté o dvě branky! Babacar se s míčem obtočil kolem svého strážce a neomylně zakončil - 2:0 pro Fiorentinu. Vedení Violy bylo zcela zasloužené, na hřišti totiž dominoval jen jeden tým. Aby se Sassuolo vrátilo zpět do utkání, potřebovalo co nejrychleji vstřelit kontaktní gól. Těsně před odchodem do šaten předvedl krásný fotbalový moment Domenico Berardi, který z dálky napřáhl a orazítkoval tyč.

Fiorentina ve druhém poločase hlídala svůj náskok a Sassuolu toho příliš nedovolovala. Po hodině hry navíc vstřelila třetí gól a tím bylo prakticky rozhodnuto o vítězi zápasu. Babacar si na hraně ofsajdu elegantně zpracoval míč a pak užneměl problém ho dostat za Consigliho záda.

Sassuolo se i v těžké pozici nevzdavalo a brzy snížilo opět na rozdíl dvou branek. Domenico Berardi si naběhl na dlouhý centr a usměrněnou hlavičkou překonal golmana Violy. Nicméně svěřenci trenéra Vincenza Montelly už další drama nedovolili a po výhře 3:1 si upevnili čtvrté místo a v případě zaváhání Neapole se může jejich ztráta na Ligu mistrů o něco zmenšit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
9augi9

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci 1 nebo 10

Reagovat
klokan.paul

Tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele