3. kolo
21.09.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - SSC Neapol 1:0

Neapol se trápí a dnes znovu své fanoušky nepotěšila. Proti Udinese Calcio sice měla míč častěji na kopačkách, ale nebylo jí to k ničemu. Jedinou branku totiž po chybě hostující obrany vstřelily právě Zebry a Neapol se loučí bez bodů. Trenér Rafael Benítez má rozhodně o čem přemýšlet, protože ani výkon dnes rozhodně nepatřil k pohledným.

Neapoli se nedaří a italská média už začínají spekulovat o možném konci trenéra Rafaela Beníteze. K tomu měla přispět neúspěšná kampaň v evropských pohárech, když se Partenopei stal osudným španělský Athletic Bilbao. Problém je, že ambiciózní celek nezáří ani v Serii A. Nepřesvědčivé výkony neberou konce a nespokojení fanoušci jsou stále hlasitější.

V úvodních minutách se do zakončení dral Badu, který si vzal míč pod patronát a vystřelil. Jeho rána ale zamířila těsně vedle Rafaelovy brány. Udinese na soupeře vyrukovalo s velmi atraktivní podívanou a především agresivní napadání domácích Zeber dělalo Benítezově týmu velké problémy. Ukazuje se, že slibovaný střední záložník, který by jednak boural rozehrávku soupeře a zároveň uměl konstruktivně rozehrávat, zkrátka chybí.

Neapol hrozila spíše po stranách, ale její centry Michua nebo Higuaína nebyl přesné. Nepřesnost byla hlavním problémem většiny akcí Partenopei, kteří ještě sice zvládali kratší nahrávky, ale dlouhé míče za obranu či centry na nabíhající spoluhráče se nesetkávaly s pochopením soupeře. Do zajímavé šance se proto Neapol dostávala zejména díky střelám z větší vzdálenosti, kombinace dnes zkrátka nebyly její doménou. Tvrdou ránu vyslal na brankáře Karnezise také brousek Gargano, který dostal zpětnou přihrávku před vápno, kde se opřel do míče. Rána mu ale nesedla.

Několikrát se opakoval duel Michua s obranou hostí, ale ta si dávala pozor. Michu dnes nepatřil k výrazným hráčům, ale to se dá říct o celé prakticky neexistující ofenzivní části Neapole. Trenér Benítez musel v šatně mluvit hodně dlouho a hodně hlasitě, aby jeho hráči začali ohrožovat Udinese smysluplně. Michu se později snažil o centr, ale ten odvrátil pozorný Widmer.

Trenér Benítez se rozhodl reagovat a na hřiště poslal Josého Callejóna, který v minulé sezoně patřil k nejproduktivnějším hráčům Neapole. A právě střídající hráč se dostával k míči. Nejprve si do vápna naběhl Gonzalo Higuaín a pokoušel se prostřelit Karnezise, ale ten vytasil skvělý zákrok a míč vyrazil. Dobíhající Callejón se však dostal k míči jako první a vypálil. Bohužel pro Neapol ale Karnezis předvedl rychlé reflexy a míč znovu vyrazil!

Udinese na chvíli přestalo hrát, ale zato bylo velmi efektivní. Po faulu Gargana na Koneho totiž kapitán Di Natale dostal příležitost kopat na bránu Rafela a Udinese udeřilo. Di Nataleho centrovaný míč přizvedl ve vápně hlavou nešťastně hostující Koulibaly a balón pak doletěl na zadní tyč k volnému Danilovi, který ho skluzem poslal do sítě - 1:0.

Neapol ještě před koncem utkání přidala a chtěla alespoň vyrovnat. Série rohových kopů ale vždy končila mimo bránu nebo na hlavě některého z obránců Udinese. Do třetice Neapol rozehrála rohový kop nakrátko, ale poté opět centrovala a míč ze vzduchu sebral Widmer. Pojistit vedení Zeber se pokoušel Antonio Di Natale, který se hnal do útoku, ale nedokázal jej správně zakončit. Bezzubý tlak Partenopei jim tři body nepřinesl, takže se na Stadio Friuli konal další šok. A pochybnosti o setrvání Beníteze na lavičce Neapole nejspíš opět zesílí...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele