36. kolo
16.05.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - SS Lazio 0:1

Postavení v tabulce Serie A se opět mění. Na druhém místě svého nenáviděného rivala AS vystřídalo Lazio, které si dokázalo poradit se Sampdorií Janov. Velký festival brankových šancí a gólů se nekonal, o vítězi rozhodla jen jediná branka. Na svědomí ji měl obránce Santiago Juan Gentiletti, který se prosadil na začátku druhé půle.

Domácí Doria spoléhala na poměrně silnou záložní formaci, kam se vměstnali hráči jako Acquah, Palombo nebo Obiang. Ti podporovali Roberta Soriana, který tvořil spojku mezi zálohou a útokem. O ofenzívu se pak primárně mělo starat duo Samuel Eto'o a Luis Muriel. Lazio přivezlo všechny největší hvězdy, protože mu přeci jen šlo o hodně. Ofenzívu tvořili Candreva, Klose, Anderson, které měli míči zásobovat Parolo, Ledesma a Lulić.

Už ve třetí minutě se Felipe Anderson pokusil o průnik po pravé straně šestnáctky, jenže si míč příliš předkopl a přišel o něj. Do další šance se na opačné straně hřiště dostával aktivní Luis Muriel, jenže pálil mimo. Eto'o se dostal k nakopávanému centru směrem k brance Lazia a mířil taktéž mimo tři tyče. Hra se v této pasáži přelévala z jedné strany na druhou a tempo zápasu bylo poměrně vysoké.

Po dvaceti minutách pálil první zajímavý projektil na bránu útočník Antonio Candreva, který jen těsně minul bránu, kterou strážil brankář Emiliano Viviano. Candreva o chvíli později poslal z levé strany přihrávku do malého vápna, kterou z brankové čáry vykopl De Silvestri. Míč se nakonec po mnoha odrazech dostal k brankáři Vivianovi. Doria se pokoušela udeřit hned z následujícího protiútoku, když pálil Luis Muriel. Jeho rána nakonec prosvištěla těsně vedle tyče!

Krátce před koncem první půle, která zůstala trochu za očekáváním, se mohla Doria dostat do vedení. Z pravé strany přišel centr do pokutového území Lazia, kam si nikým nepovšimnut naběhl Obiang. Ten pálil zhruba z prostoru, odkud se normálně kope penalta, ale trestuhodně selhal, když netrefil odkrytou branku Lazia! Dvě minuty po změně stran se do zajímavého útočení hnal Antonio Candreva, který se elegantně a jakoby mimochodem zbavil jednoho protihráče. Jeho rána mířila těsně vedle.

Tři minuty poté si Samuel Eto'o naběhl parádně za obranu Lazia na kolmici a z levé strany se hnal sám na branku hostí. Jeho rána však také postrádala razanci a přesnost, takže brankář Etrit Berisha zůstal nepřekonán. To samé o sobě nemohl říct brankář domácí Dorie. Emiliano Viviano nakonec pět minut po změně stran kapituloval, když skvěle zahraný rohový kop dopadl až k nohám Santiaga Gentilettiho, který jen nastavil nohu a mohl se radovat - 1:0 pro aktivnější hostující celek.

Další zajímavý pokus Antonia Candrevy jen těsně minul tyč! Candreva si nabíhal z levé strany za domácí obranu, Romagnoli včas vystoupil a zbavil jej kulatého nesmyslu. Lazio se dostalo o chvíli později do další zajímavé šance, když se po centru z pravé strany k odraženému míči dostal Candreva a pálil jen těsně vedle tyče! Aktivita se Dorii nedá upřít, což ostatně potvrdila také zajímavě řešená standardní situace. Dvacet minut před koncem se z ní ale málem radovali hosté, když brankář Berisha rychle rozehrál a míč se po ose Lulić - Djordjević dostal až na malé vápno. Hostující útočník pálil opět jen těsně vedle tyče.

Deset minut před koncem zápasu se na hrací ploše objevil útočník Stefano Okaka Chuka, který vystřídal unaveného a nevýrazného Angela Palomba. Ani on si však nedokázal vypracovat ideální střeleckou pozici. Centr z levé strany se pokusil usměrnit do branky Bergessio, ale dvě minuty před koncem pálil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele