18. kolo
11.01.2015 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Empoli FC 1:0

Sampdoria slavní důležitou výhru. Připsala si tři body za vítězství nad Empoli, které však statečně vzdorovalo. Tým trenéra Siniši Mihajloviće se dokázal vyrovnat se ztrátou Manola Gabbiadiniho a zajistil si tři body díky trefě útočníka Édera, který rozhodl těsně po změně stran.

Fotbalisté si na rozcvičku před zápasem oblékli speciální sadu nových triček černé barvy s bílým nápisem "Je Suis Charlie", aby poctili památku zavražděných redaktorů pařížského deníku. Mnoho štěstí jim ale v úvodu zápasu nepřinášela, protože aktivnějším celkem byli hosté z Empoli. Nejprve se do koncovky tlačil Maccarone, který odcentroval na bližší tyč. Pro míč si ale došel brankář Emiliano Viviano. Následně z těžké pozice vypálil Simone Verdi a levačkou mířil těsně vedle domácí branky. I tento atak Sampdoria přečkala a mohla útočit.

Z třiceti metrů vypálil Eder, jenže jeho pokus mířil hodně nad břevno. O minutu později po krásné kombinaci vypálil z nějakých dvaceti metrů opět Éder a gólman Sepe musel dobrým zákrokem vytěsnit míč mimo tři tyče. Brazilský útočník Éder byl hodně vidět a také jeho další rána směřovala velmi dobře do sítě. Brankář Sepe ale i tentokrát stihl udělat rozhodující zákrok. Ke konci první půle se Doria hnala do dalšího útoku. Éder vyslal do dobré střelecké pozice Bergessia, který vypálil zpoza vápna těsně mimo.

Brankář Sepe ještě před odchodem do šaten zlikvidoval šanci Duncana, který sice dobře vypálil, ale mířil jen do míst, kde byl brankář hostí. Také ve druhé půli byli aktivnější domácí. Éder utekl po levé straně, udělal si kličku směrem k pokutovému území a vypálil zhruba z dvaceti metrů, ale Sepe byl opět na místě a připraven zasáhnout. O minutu později už to Éderovi vyšlo. Zkušený útočník se ukázal jako skvělý nahrávač i zakončovatel. Nejprve akci rozjel nahrávkou do vápna na Gonzala Bergessia. Ten mu balon vrátil hned z první. A Éder si poté poradil skvělým způsobem, když přesnou ranou z voleje obstřelil bezmocného Sepeho - Doria se díky nejaktivnějšímu muži zápasu dočkala zaslouženého vedení.

Pár minut poté Éder vypálil po zemi z nějakých dvaceti metrů a jeho skákavý pokus vyrazil Sepe jen stěží. Následná dorážka už se neujala, neboť zasáhli obránci. Éder byl o chvíli později faulován a k exekuci volného přímého kopu se postavil Angelo Palombo. Jeho rána ale mířila těsně nad břevno. Po hodině hry se Gonzalo Bergessio dočkal střídání, místo něj vyběhl trápit obranu Empoli Stefano Okaka Chuka. A byl hodně vidět, protože díky svým parametrům i silovému stylu hry dělal obraně hostí velké problémy.

Až dvacet minut před koncem zápasu se velké šance dočkali také hosté. Po krásné přihrávce a následné efektivní kličce vypálil Pucciarelli a brankář Emiliano Viviano měl hodně co dělat, aby byl u tyče včas a ránu zneškodnil. Domácí Blucerchiati chtěli s přibývajícím časem ještě více útočit, ale nedařilo se jim překonat ofsajdovou past Empoli. Do ní často padal zejména Okaka. Po faulu na Mchedlidzeho se k míči postavil Daniele Rugani, ale jeho bomba, ačkoli ve vzduchu ještě změnila dráhu letu, skončila těsně nad břevnem. Sampdoria může slavit zisk tří bodů, díky nimž se alespoň na chvíli opět přiblížila vysněné třetí příčce. Empoli sice bojovalo srdnatě, ale nakonec zůstává patnácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
vanGomm

Empoli mělo 5 remíz v řadě!! Dalo se tedy tak nějak čekat,že ta 6 v pořadí se už nedostaví.Podobná rarita se totiž zas tak často nestává.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele