31. kolo
18.04.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - AC Cesena 0:0

Cesena získala v boji o záchranu cenný a nečekaný bod, když uhrála bezbrankovou remízu na půdě Sampdorie. Vděčit za to může jak nepřesné mušce domácích střelců, tak vynikajícímu výkonu gólmana Federica Agliardiho..

Zisk jediného bodu je pro Sampdorii komplikací v bitvě o poháry, přesto se však dokázala posunout alespoň na 50 bodů; nyní je na tom tedy stejně jako Neapol. Cesena je osmnáctá, šest bodů za Atalantou. Toto papírové rozložení sil bylo na hřišti vidět od samého počátku - domácí dominovali po celých 90 minut, gól se jim ale vstřelit nepodařilo.

Jako první pokoušel štěstí Angelo Palombo, Agliardi si ale s jeho dělovkou z uctivé vzdálenosti poradil - a to byl teprve začátek. Hostující gólman se musel dále vyznamenat proti pokusu hvězdného Samuela Eto'a, načež Luis Muriel pálil z dorážky nad. Blucerchiati nepomohl do vedení ani Éder, který pokoušel štěstí po odražené střele Stefana Okaky.

Až po půlhodině hry se poprvé zahřál také domácí strážce Emiliano Viviano, který si musel poradit s pokusem Alejandra Rodrígueze; to byl však spíše ojedinělý záblesk v jinak jednostranném utkání. Po přestávce domácí pokračovali ve festivalu zahozených šancí - Lorenzo De Silvestri hlavičkoval mimo tři tyče, Eto'ova rána se zase odrazila od zad Stefana Lucchiniho.

Skutečně výraznou gólovku zahodila Sampdoria v 76. minutě, kdy zachránce Lucchini uklízel z brankové čáry Romagnoliho pokus po rohovém kopu; tlak domácích se v závěru ještě vystupňoval, ani Eto'ovy slibné pasy však ke gólu nepomohly. Kamerunec postupně vyslal do finálních šancí De Silvestriho a Okaku, Agliardi ale odolal až do samého konce.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele