25. kolo
01.03.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - SSC Neapol 1:0

Turín dokázal předčít další očekávání a po postupu do další fáze Evropské ligy se vytáhl také na domácí scéně. Navzdory nedávným úspěchům byli jako favorit utkání přeci jen bráni hosté z Neapole. Ani jejich výtečný útok ale nedokázal Turínu vstřelit branku. A vzhledem k tomu, že jediným střelcem zápasu se stal Kamil Glik, tři body zůstávají v Turíně.

Boj o druhou příčku se v Neapoli musí trochu odložit, protože ani trenér Rafael Benítez zřejmě nepočítal s tím, že si jeho hráči domů nepovezou ani jeden bod. A přesto tomu tak je, protože jediným střelcem utkání se stal domácí stoper Kamil Glik, který vykazuje nejen skvělé obranné dovednosti, ale velmi rád také skóruje. Dnes opět ukázal, že Turín může ve formě porazit téměř kohokoli. Druhý nejproduktivnější útok, což je titul, kterým se chlubí právě Neapol, dnes vyšel střelecky naprázdno. A to přesto, že hosté nastoupili třeba s Hamšíkem, de Guzmánem a Higuaínem.

Domácí fanoušci si chtěli zakřičet "gól" už ve druhé minutě a měli k tomu opravdu blízko. Sám před brankářem Andújarem se totiž objevil útočník Martinez, který ale selhal a z bezprostřední blízkosti mířil nad! Po deseti minutách střihl "nůžkami" Fabio Quagliarella a byla radost se na jeho provedení dívat, ale případný gól by mu stejně nebyl uznán, protože podle mínění arbitra Irratiho si počínal nedovoleně.

O chvíli později potvrdil menší dominanci v rozložení sil také domácí Omar El Kaddouri, který má samozřejmě k Neapoli hodně zajímavý vztah. Mladý záložník, který v Turíně hostuje právě z Neapole, se pokoušel vypálit hned z první za vápnem, ale mířil hodně mimo. Hosté kombinovali celkem v poklidu, ale dost daleko od brankáře Padelliho. Toho z klidu nevyvedl ani pokus Jonathana de Guzmána, který nemířil špatně, ale přeci jen jeho střele chyběla razance. Pět minut před koncem první půle se rozhodl pro nečekanou ránu z větší vzdálenosti také Marek Hamšík, ale minul.

Pět minut po změně stran se opět k míči dostal Fabio Qugaliarella, který v Turíně pookřál a když cítí důvěru i podporu spoluhráčů, umí být rozdílovým hráčem. Dnes sice branku nedal, ale několikrát se brankář Andújar musel obávat, co se ze střel zkušeného veterána vyklube. Nevýrazného útočníka Josefa Martinéze vystřídal v dresu domácích muž, který přicházel jako posila nepříliš velkého významu, ale který se vypracoval na hlavní střeleckou hrozbu - Maxi López. Na druhé straně tábora byl Hamšík vystřídán Manolem Gabbiadinim.

Po hodině hry se rozhodl pro zakončení z dálky Ivan Strinić, ale pálil hodně mimo. Poté se k rozehrání rohového kopu dostali domácí a překvapivě z něj udeřili. Do vápna si naběhl také Kamil Glik, který si poradil výborně a díky skvělému timingu přesně načasoval svůj náběh. Na jeho přesnou hlavičku neměl brankář Mariano Andújar sebemenší nárok a Neapol musela dotahovat.

I Neapol má svého střelce a právě Higuaín mohl vyrovnat, když po pěkném pasu z levé strany se ocitl v blízkosti brány. Jenže jeho střela bez přípravy zamířila hodně vysoko. Dvacet minut před koncem dostala Neapol šanci rozehrávat přímý volný kop a k míči se postavil střídající Manolo Gabbiadini. A nemyslel to vůbec špatně, když poslal míč kolem zdi. Ale nakonec se míč stočil také vedle tyče. K překvapení mnohých nemuselo zůstat jen u jednoho zásahu domácích, který by byl realizován obráncem. Cesare Bovo sedm minut před koncem utkání krásně vypálil, ale brankář Mariano Andújar předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele