27. kolo
16.03.2015 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Turín FC - SS Lazio 0:2

Římské Lazio si nakonec odneslo tři body ze zápasu proti Turínu a je třetí. Na městského rivala - AS - ztrácí jen jeden bod, i když mají Vlci zápas k dobru. Boj o druhé místo bude tedy ještě hodně zajímavý. Turín je nyní na deváté pozici.

Lazio bojovalo o tři body i Ligu mistrů. Proti Turínu jej ale čekala pořádná práce, protože Granata roste zápas od zápasu a dokáže si poradit i s největšími soupeři. Brankáře Padelliho měli ohrožovat Felipe Anderson, hrot Miroslav Klose a nestárnoucí kapitán Stefano Mauri. Býci spoléhali především na dobrou obranu vedenou Kamilem Glikem a útočnou dvojici v podobě Amauriho a Martineze.

Felipe Anderson patří dlouhodobě k nejlepším hráčům Biancocelesti a snažil se to ukázat také dnes v podvečer. Jeho první akce skončila nepovedenou nahrávkou, druhá nepovedenou střelou. Další ránu na brankáře Daniela Padelliho vyslal záložník Marco Parolo, ale nastřelil jen svého kolegu Miroslava Kloseho. V prvních minutách byla na Laziu vidět snaha, ale jeho kombinace nikam nevedly. Mohla za to především dobrá a fungující obranná linie Býků.

Poté se dostal znovu ke slovu záložník Marco Parolo, jehož ránu k tyči ale výtečně vytáhl mimo nebezpečí brankář Padelli. Po půl hodince hry se do šance dostali domácí, kteří do té doby příliš aktivní nebyli. K hlavičce se dostal vysoký útočník Amauri, ale brankář Marchetti si jeho hlavičku pohlídal a vyrazil ji. Mířil ale jen do míst, kde stál Amauriho útočný kolega Martinez. Ten ale dorážel mimo tři tyče. Stejný duel se dobýval také krátce před odchodem do šaten, ale u míče byl dříve Marchetti.

Ani po návratu obou celků na hrací plochu se příliš zajímavého nedělo a dlouhé minuty se míč jen tak nazdařbůh pohyboval kolem kopaček hostujícího týmu. Trenér Stefano Pioli viděl, že s takovou se Lazio ke třem bodům nedobéře, a poslal na hřiště energického mladíka Onaziho, kterému místo udělal záložník Danilo Cataldi. O dvě minuty později vystřídal Stefana Mauriho Baldem Keitou.

Po hodině hry vystřídali také domácí Býci, kteří vyslali na hřiště Maxiho Lópeze a Matteu Darmiana. Museli se ale opět bránit, protože z dálky se zastřeloval Dušan Basta. Dvacet minut před koncem si Lazio už vedení v zápase vzalo. A byl u toho opět opěvovaný Brazilec Felipe Anderson, který šel na Padelliho spolu se dvěma spoluhráči v rychlém protiútoku. Obránci Turína možná čekali nahrávku, ale Anderson to vzal na sebe a prostřelil Padelliho krásnou ranou k tyči - 1:0.

Turín se ale podle svého dobrého zvyku nevzdal a Matteo Darmian mohl srovnat. Mířil ze střední vzdálenosti k tyči, jenže brankář Federico Marchetti se zaskvěl a vytáhl parádní zákrok. O chvíli později se opět vytáhl Felipe Anderson, i když tato trefa byla o mnoho šťastnější. Anderson si naběhl do pokutového území a krásnou ranou překonal špatně vybíhajícího Padelliho - 2:0.

V poslední desetiminutovce už jsme moc šancí neviděli. Snad jen Amauri byl velmi blízko snížení, když se ocitl hodně blízko brankáři Marchettimu. Jenže hlavičkoval vysoko nad bránu! Konec už si Lazio pohlídalo a může se radovat z cenných tří bodů. Ty jej přiblížily k toužebně očekávané Lize mistrů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pipo123

Predpokladá zostava je mimo, Candreva nemôže nastúpiť kvôli žltým kartám a Parolo je v poriadku, ten bude hrať základ.

Reagovat
smazaný uživatel

4 ku nule !!! si prajem !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Turín tento zápas nebude hrát naplno, mají před sebou evrop. ligu, rozjeté Lazio by body nemělo ztratit.

Tip : 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

podme S.S. !!! treba využiť únavu Turína a vyhrať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele