34. kolo
06.05.2015 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Turín FC - Empoli FC 0:1

Empoli splnilo náročný úkol, který si před sezonou dalo. Zachránilo se, k čemuž mu dnes pomohla výhra nad favoritem z Turína. Empoli sice nehrálo špatně, ale je pravda, že mu hodně pomohla fatální chyba jinak dobře chytajícího brankáře Padelliho. Ten si již na počátku utkání vstřelil poněkud bizarní vlastní gól

Brankář Padelli si dnešní dohrávku 34. kola s Empoli jistě za rámeček nedá. Velmi totiž svému sokovi pomohl k tomu, aby se zachránil i pro další ročník Serie A. Turín přitom nastoupil ve velmi dobré sestavě, která si měla s Empoli poradit bez větších potíží. V záložní řadě jsme viděli od prvních minut hráče jako Darmian, González, Gazzi, El Kaddouri nebo Molinaro. V útoku pak nastoupila osvědčená dvojice Quagliarella, Martínez. Hosté se spoléhali na dvojici útočníků Pucciarelli, Maccarone, které podporoval mladík Ricky Saponara.

Mnozí diváci se na stadionu Olimpico v Turíně ještě asi ani neposadili, ale už se měnilo skóre utkání. K nelibosti domácích fanoušků ve prospěch soupeře, který se ale o branku pramálo zasloužil. Zkušený brankář Daniele Padelli, který vždy patřil k oporám Granaty, si dnes vybral velmi špatný den. "Malou domů" totiž zasáhl tak nešťastně a bizarně, že míč skončil za jeho zády. Výraz brankáře Padelliho vyjadřoval zklamání, komiku a jednoznačný pocit viny...

O chvíli později měl další práci, když Saponara utíkal směrem k bráně domácích, následně i vystřelil ze střední vzdálenosti, ale Padelli byl tentokrát pozorný. O pět minut později mohlo být srovnáno, ale ukázal se ve skvělém světle i brankář Sepe. Molinaro našel před bránou El Kaddoriho, jenž pohotovou střelou z malého vápna vypálil. Sepe byl ale pozorný a včas na místě. Ricky Saponara poté pronikl do vápna domácích zdánlivě velmi snadno a podařilo se mu i vypálit, ale jeho přízemní pokus brankáře Padelliho nepřekvapil.

Dvakrát se o ránu pokoušel Molinaro, ale ani jednou nebyl přesný. Velmi zajímavou akcí se prezentovali aktivní hosté, když záložník Valdifiori našel brilantním pasem naskakujícího Saponaru. Mladší kolega ale napálil jen břevno! El Kaddouri poté našel Gonzaleze ve vápně, jenž přihrávkou pod sebe nabil Gazzimu. Jeho rána ale mířila hodně vedle. Pět minut před koncem zajímavé první půle se Saponara opět snadno dostal do vápna soupeře a vypálil, ale Padelli se štěstím jeho pokus vyrazil.

Pět minut po změně stran Martinez našel pobídkou na levé straně volného Molinara, jenže jeho rána skončila jen na boční síti! Po hodině hry byli Býci opět blízko blizoučko ke srovnání. El Kaddouri našel Morettiho na zadní tyči, jenž ještě přiklepl míč Glikovi. Polský stoper a velmi dobrý střelec zvolil zakončení kopem přes hlavu, ale to se mu nepovedlo podle představ a zamířil nad bránu. Dvacet minut před koncem utkání hrozil zajímavou standardní situací také Valdifiori, ale nakonec si s jeho pokusem obrana Býků poradila. Krátce před koncem utkání brankář Sepe ještě zasahoval proti střele El Kaddouriho.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chce toro poháry, musí dnes podvečer vyhrát!

Reagovat
smazaný uživatel

akorát že se to hraje zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vím. A dává to live digi sport1.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná minela golmana a podprůměrný výkon, snad jen s jedinou šancí za celý zápas (el kaddouri). takhle se o pohárové příčky nehraje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele