22. kolo
08.02.2015 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SSC Neapol - Udinese Calcio 3:1

Gólostroj jménem Neapol opět pokračuje v plné palbě. Dnes formu Partenopei odnesly Zebry z Udinese. Hodně zvláštní zápas musel prožít Cyril Théréau, který se trefil do vlastní sítě i do sítě soupeře. Za domácí Azzurri přidali branky také Dries Mertens a Manolo Gabbiadini.

Náskok druhého AS na třetí Neapol zůstává čtyřbodový, ale Neapol dnes určitě ukázala, že o druhé místo bude ještě velký boj. Trenér Rafael Benítez poslal do hry od začátku kanonýra Gonzala Higuaína, kterého podporovali také Manolo Gabbiadini a Dries Mertens. Zebry se musely obejít bez střeleckého instinktu svého hlavního útočníka a kapitána Antonia Di Nataleho a moc jim to nešlo. Od Neapole dostaly tři branky a zatím jim patří dvanáctá příčka.

Zebry přitom vystartovaly na soupeře poměrně ofenzivně a jejich napadání pocítil na vlastní kůži například obránce Raul Albiol, kterého fauloval na žlutou kartu už ve druhé minutě Melker Hallberg. Poté se už dostali domácí hráči do tempa a byla k vidění obvyklá spolupráce slovenské hvězdy Marka Hamšíka s Argentincem Gonzalem Higuaínem. Poprvé se někdejší hráč Realu Madrid k míči nedostal, podruhé stál v ofsajdu. Gonzalo Higuaín ale není jen střelcem, ale umí také připravovat šance pro své spoluhráče. Dokázal to díky rychlé kombinaci s Driesem Mertensem. Belgický hráč po krátké "narážečce" vběhl do vápna s míčem u nohy a krásně umístěnou ranou poslal Neapol do vedení!

Zebry se pokoušely dostat zpět do tempa. Guilherme napřáhl z velké vzdálenosti, ale jeho rána postrádala přesnost i razanci. Po dvaceti minutách se k míči dostal také Bruno Fernandes, ale jeho rána byla tečována. Obrana Udinese úplně propadla o chvíli později, když architekt Marek Hamšík vymyslel další skvostnou nahrávku na nabíhajícího Manola Gabbiadiniho. Zimní posila ze Sampdorie Janov proběhla mezi obránci, kteří nezachytili její pohyb, a střelou pod břevno nedala Karnezisovi šanci zasáhnout - 2:0.

Udinese se ale rázem mohlo dostat zpátky do boje o tři body. Allan si před šestnáctkou zasekl míč, unikl třem protihráčům a povedenou technickou střelou napálil míč do břevna za brankářem Rafaelem Cabralem. Ten by byl jinak bezmocný. Tento tav okusil o pár minut později, když znovu Allan výtečným pasem našel rozeběhnutého Cyrila Théréaua. Toho (ne)stíhala obrana Neapole, takže si zkušený kanonýr počínal velmi dobře a propálil brankáře Partenopei - 2:1.

Pět minut před koncem první půle mohlo být v táboře Udinese ještě veseleji. Pasqualeho centr se dostal přes Fernandese k Widmerovi. Velký talent a univerzál ale Zebry nezachránil, protože jeho rána mířila těsně vedle tyče! Hodně zajímavý vstup do druhé půle zaznamenal Gonzalo Higuaín, kterému ale chyběl krok na to, aby zasáhl centr Manola Gabbiadiniho. Ten následně odstoupil a vystřídal jej José María Callejón. Po hodině hry Neapol definitivně rozhodla, i když autorem branky bylo Udinese. Přímý volný kop od Driese Mertense na malém vápně propadl a do vlastní brány si ho srazil Cyril Théréau - 3:1 pro domácí.

Patnáct minut před koncem se do rány položil Fernandes a nemyslel to vůbec špatně. Brankář Rafael Cabral potvrdil skvělé reflexy a míč vyškrábl nad. Následně něco podobného ukázal také brankář Karnezis, kterého stejným způsobem prověřil Jonathan de Guzmán. Do další zajímavé šance se pokoušel dostat Allan, ale neprošel přes obranu. V 90. minutě předvedla Neapol poslední zajímavou akci, když míč putoval od Callejóna přes Higuaína na de Guzmána, ale jeho rána skončila mimo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Z výsledku doma asi nemají sázkovky radost Snad ji nebudou mět ani po tomhle zápase .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele