6. kolo
05.10.2014 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SSC Neapol - Turín FC 2:1

Pohádka o neúspěšné Neapoli má, zdá se, alespoň na chvíli konec. Tým trenéra Rafaela Beníteze byl sice kritizován za své výkony, ale konečně se zdá, že se Partenopei začínají sehrávat. A především se jim daří i po herní stránce. Nebýt dnes večer brankáře Gilleta, zřejmě by si Býci domů vezli debakl.

Partenopei se začíná dařit a tvrdá práce, o kterou se tak často opíral trenér Rafale Benítez, možná nese první ovoce. Poslední zápasy Neapoli vycházejí a co je hlavní, diváci už nemusejí chodit domů s pocitem promarněného času bez bodů. Do základní sestavy se dnes dostal například Michu, po skvělém výkonu proti Slovanu Bratislava se na listině pro základní jedenáctku objevilo také jméno Marka Hamšíka nebo Gonzala Higuaina.

Po chvíli váhání se turínský obránce Matteo Darmian pokusil o centr a našel jím ve vápně Fabia Quaqliarellu, ten si ale s přesilou bránících hráčů neporadil a míč mu byl odňat. Stadion San Paolo však zažil šok a nejeden divák si musel připomínat nepovedené momenty ze začátku sezony. Maksimović našel skvělým pasem Fabia Quagliarelli, který nabíhal za obranu na hranici ofsajdu. Turínský útočník si balón výborně zpracoval a střelou na zadní tyč nedal Cabralovi šanci. Skóroval v Evropské lize a dobře nakročeno ke třem bodům měla Granata také nyní.

Neapol samozřejmě chtěla utkání otočit ve svůj prospěch, ale nevedlo se jí. Pálila jednu možnost za druhou. Nejprve Lorenzo Insigne po svém průniku pálil do tyče, aby následně Higuaínovu dorážku zablokoval před prázdnou bránou obětavý Moretti! Argentinský útočník měl i druhou možnost, vyčkával ale příliš dlouho, a znovu napálil jen hráče před sebou! Katastrofální neschopnost zakončit skvěle rozehranou akci málem Neapol stála body.

Neapol tlačila a Insigne se po hezké narážečce s Michuem dostal sám před strážce hostující svatyně a střelou po zemi zkoušel zakončit přes brankáře. Gillet sebou ale mrštil na zem a vytěsnil hráčův pokus mimo tři tyče. Fantastickým zákrokem pomohl svému týmu v rozhodující chvíli a následně si obránci Býků již poradili. Domácí dostali šanci na reparát o chvíli později. První rána z volného přímého kopu Josého Callejóna v síti neskončila, následná dorážka Inlera ale donutila k tygřímu skoku Gilleta, který míč vytáhl nad břevno.

Duel mezi Gilletem a Insignem se opakoval téměř s takovou neomylností jako nesmrtelný zápas slavného skotského horala, ale vítězem byl vždy Gillet. Belgický brankář se dnes vyznamenával a Insignemu chytal téměř vše. Mladý italský útočník se prodral do zakončení také krátce před změnou stran, ale ani tehdy si na Gilleta nepřišel.

Vstup do druhého dějství opět opanovali domácí.Obránce Albiol se na Callejónův centr sice hezky natlačil, hlavou ale míč nasměroval jen nad bránu. Higuaín se posléze prodral ke Callejónově centru a tvrdě vystřelil na bránu. Brankář Gillet se sice natahoval marně po jeho střele, ale za zkušeného Belgičana naštěstí pro Turín zasáhlo břevno, od kterého se balon odrazil mimo nebezpečí!

Spravedlnost ale přeci jen existuje, takže Neapol byla za svou snahu nakonec odměněna. A dočkal se také Lorenzo Insigne. Zúñiga se dostal k centru ze své levé strany po vynikajícím náběhu a svým míčem našel právě italského útočníka. Ten sice nepatří k nejvyšším hráčům a hlavičkování rozhodně není jeho největší předností, ale na Gilleta to kupodivu platilo. Belgický brankář se jen marně natahoval po jeho zakončení - 1:1.

Po další akci Insigneho se zjevil úplně sám před Gilletem Gonzalo Higuaín, ale ani tentokrát se mu nedařilo vstřelit branku. To se Neapoli povedlo až dvacet minut před koncem, když si do vápna naběhl José Maria Callejón. Rychlý španělský záložník sice nejspíš centroval, ale namísto toho sledoval, jak se balon z jeho kopačky pomalu snáší za překvapeného Gilleta - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele