26. kolo
08.03.2015 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Inter se nevzdal a dotáhl dvoubrankové manko

Inter Milán se nevzdal, a ačkoli prohrával už o dvě branky, s Neapolí si nakonec body dělí. První poločas mnoho fotbalové krásy nepřinesl, ale druhý vše vynahradil. A byly to nervy až do samého konce. Nejprve se o branku postaral Marek Hamšík, následně si další zářez připsal Gonzalo Higuaín. Inter se ale nevzdal, první branku vstřelil Palacio a na konečných 2:2 srovnal penaltou Icardi.

Do dnešního utkání se od prvních chvil dostal Marek Hamšík, který měl podporovat Gonzala Higuaína. Na krajích mu asistovali José Maria Callejón a Dries Mertens. Inter nechal opět na lavičce německého útočníka Lukase Podolskiho, na jeho místo se postavil Rodrigo Palacio. Jediného hrotového útočníka, kterým byl Mauro Icardi, podporoval také Xherdan Shaqiri nebo Marcelo Brozović.

Do zápasu vstoupila jednoznačně lépe Neapol. Juan Jesus zatáhl za záchrannou brzdu, když fauloval pronikajícího Gonzala Higuaína. Jeho následná rána měla gólové parametry, ale brankář Samir Handanović se vytáhl a míč vyrazil. O hodně velkou parádu se pokusil Fredy Guarín, který téměř z poloviny hřiště zkoušel přehodit brankáře Mariana Andújara, ale mířil těsně nad břevno!

Do další šance se hnal opět Gonzalo Higuaín, který utíkal na bránu sám po skvělé nahrávce Marka Hamšíka. Higuaín se pokusil přehodit Handanoviće, ale zkušený slovinský brankář stál pevně na nohou a nedovolil mu zakončit. Další střelou se prezentoval Marcelo Brozović, ale neměl štěstí. Po třiceti minutách zahodil obrovskou šanci Gonzalo Higuaín, který nepotrestal špatnou práci obrany Interu a perfektní centr od Mertense ze šesti metrů do brány nenasměroval!

Do druhého poločasu vstoupila Neapol přímo pohádkově. Krásný centr poslal před branku Henrique, jehož přihrávku krásně zavěsil do brány Marek Hamšík a Neapol vedla.

O adekvátní reakci se z dalšího rohového kopu pokoušeli hosté, když Shaqiriho centr od rohového praporku našel hlavu Danila D'Ambrosia. Mladý Ital sebral míč lépe postaveného Ranocchiovi a zamířil těsně nad břevno! Neapol hrála mnohem lépe, hladověji a nebezpečněji. K další dobré ráně se odhodlal Marek Hamšík a brankář Hndanović měl velké štěstí, že míč vyrazil k D'Ambrosiovi a ne k Higuaínovi.

Argentinský střelec si ale vše vynahradil o chvíli později, protože nahrávku od Marka Hamšíka převzal kousek za pokutovým územím a nádhernou ranou poslal míč s lehkým přispěním tyče za záda bezmocného brankáře Samira Handanoviće!

Neapol nadále hrála agresivně, napadala a její kombinace často lahodily oku. O Interu se dá říct pravý opak, protože kombinace byly rozpačité, obrana velmi laxní a střelba prakticky neexistovala. Nejnebezpečnější akci po hodině hry znamenala nešťastně kopnutý míč od Koulibalyho, který si pod tlakem málem vstřelil vlastní branku. Interu nepomohla ani kombinace Santona, který nahrával lépe postavenému Icardimu. Ten ale branku minul.

Neapol posléze přestala trochu hrát a Inter toho využil. Střela Hernanese se ještě neujala, ale poté se míč od Fredyho Guarína dostal k Rodrigu Palaciovi. Zkušený Argentinec už si poradil a vstřelil svůj čtvrtý gól v letošní sezoně - 2:1.

Unaveného Marka Hamšíka vystřídal žolík Manolo Gabbiadini, který měl podle trenéra Beníteze ještě rozhýbat unavenou ofenzívu Partenopei. Inter se rozhodl riskovat a trenér Mancini nahradil Juana Jesuse mladičkým hrotem Puskasem. Pět minut před koncem se ale pro Neapol začaly dít věci! Uličku do vápna na Palacia nezachytila obrana Partenopei a obránce Henrique ve vápně Palacia stáhl k zemi. A protože už měl jednu žlutou kartu, dostal kartu červenou. K tomu se kopala penalta, kterou "panenkovsky" proměnil!

Do konce utkání se Neapol ještě snažila vstřelit vedoucí branku, ale ani standardní situace v podání Manola Gabbiadiniho neznamenala kýženou výhru. Další útok na druhé AS se proto odkládá.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 popř. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad remiza, ale ani vyhra by nebola zla

Reagovat
Forza_Inter

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele