33. kolo
29.04.2015 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

SS Lazio - Parma FC 4:0

Lazio deklasovalo hostující Parmu poměrem 4:0 a odrazilo nápor zlepšujícího se AS. Laziu se povedlo zejména prvních dvacet minut, během kterých nasázelo bezbranné Parmě tři branky. Trefili se Marco Parolo, Miroslav Klose a Antonio Candreva. Deset minut před koncem uzavřel skóre utkání Baldé Diao Keita.

Utkání s jasným outsiderem a jasným favoritem mělo nádech jednoznačnosti od začátku až do konce. Druhé Lazio nastoupilo v poměrně ofenzivní sestavě, Parma byla před utkáním stále na posledním místě Serie A. Do útoku Lazia se vměstnali Miroslav Klose, Felipe Anderson, Antonio Candreva i Senad Lulić. Parma vsadila na pětičlennou záložní řadu a dvojici Palladino, Belfodil v útoku.

Aktivnější římský celek se málem radoval po parádní ráně Antonia Candrevy, který si ale nakonec vylámal zuby na zákroku brankáře Antonia Miranteho. Cataldi vyslal dlouhý míč na Candrevu, který jej zkoušel doběhnout. Obránci Parmy byli ale rychlejší. Deset minut po začátku utkání se ale již domácí ekipa radovala. Po nahrávce od Senada Luliće se za vápnem ujal míče záložník Marco Parolo a od svých kopaček vyslal krásnou ránu. Míč zapadl přesně za záda bezbranného Miranteho a Lazio slavilo - 1:0 pro Biancocelesti.

Pokud chtěla Parma ještě zdramatizovat utkání, měla jít hned do útoku. Ten se jí ale nepovedl, takže se k míči dostalo znovu Lazio. A také jeho další ofenzivní výpad byl nebezpečný. Po přihrávce Felipe Andersona se ve vápně Parmy dostal míč od brankáře Miranteho k Miroslavu Klosemu, který si poradil skvěle a protože stál v pravý čas na tom správném místě, pohodlně skóroval podruhé.

O debakl si hosté z Parmy říkali ještě hlasitěji po 15 minutách, když se Antonio Candreva zmocnil míče, ukázal svá záda všem obráncům Parmy a krásnou ranou k tyči propálil brankáře Antonia Miranteho - 3:0. Parma se v té době zmohla jen na prosté odkopávání míčů někam na polovinu Lazia, kde balony sbírala trpělivá a dnes nezaměstnaná obrana Biancocelesti, která mohla v klidu zakládat další útoky.

Nezaujatý fanoušek musel trochu trpět posledních patnáct minut v první půli, protože v nich bylo Lazio dostatečně uspokojené a sebevědomé, že se nepokoušelo o žádné samostatné akce. Parma na druhou stranu působila dojmem raněného zvířete, které očekává ránu z milosti, takže se nikam netlačila a útrpně sledovala, jak si hráči dominantního oponenta nahrávají. Do druhé půle vešli domácí lépe. Felipe Anderson se proběhl po straně a pokoušel se něco vymyslet, ale nebylo mu přáno. Stejný hráč skvělým pasem našel Candrevu, ten přesunul míč na stranu. Tam stál Klose, ale německý útočník nezakončil.

Třicet minut před koncem se osmělila také Parma, když z hranice vápna pálil Raffaele Palladino. Mířil ale nepřesně, takže brankář Federico Marchetti neměl mnoho práce. K ráně se na druhé straně dostal také střídající mladík Baldé Diao Keita, který ale mířil vedle. Deset minut před koncem jej napodobil také obránce či záložník Senad Lulić, jenže ani on neměl mnoho štěstí.

To naopak měl Balde Keita, jenže o minutu později stanovil konečný výsledek na 4:0 pro domácí tým. Lazio se dostalo do přečíslení dvou hráčů na jednoho a vyřešilo to parádně. Antonio Candreva nahrával střídajícímu spoluhráči a ten již dopravil míč do sítě - 4:0. Náskok Lazia na AS zůstává jednobodový.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marchetti-Basta,Mauricio,Cana(Radu),Radu(Braafheid)-Cataldi,Ledesma,Ederson-FA7,Keita(Candreva)-Klose

Reagovat
lucius6

Navíc se do hry vrací Djordjevič a Parolo, takže to snad nějak poskládáme

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele