12. kolo
22.11.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Juventus nadělil Laziu tři branky

Juventus Turín si poradil s římským Laziem jasným rozdílem tří branek a dál kraluje Serii A. Stará dáma musela odpovídat na výhru AS, ale městský rival Vlkům nepomohl a prohrál. O branky se postarali Paul Pogba s Carlosem Tévezem. Francouzský záložník skóroval dvakrát.

Lídr italské ligy nastoupil ve Věčném městě s Paulem Pogbou coby motorem týmu a dvěma útočnými tykadly v podobě Carlose Téveze a Fernanda Llorenteho. Domácí se spoléhali na trojici Antonio Candreva, Miroslav Klose a Baldé Keita. Ani tito hráči mu ale nedokázali skórovat a brankář Gianluigi Buffon si mohl připsat další čisté konto.

První minuty patřily domácímu Laziu. Hráči z týmu trenéra Stefana Pioliho ale nedokázali překonat pečlivou obranu Staré dámy. Naopak se její hráči dostávali do stále větších šancí. Lazio se dostalo do zajímavého útoku. Zakončoval jej Candreva, který měl více prostoru ve velkém vápně. Ranou ke vzdálenější tyči ale branku netrefil. Po chvíli později se dostal Andrea Pirlo ke své oblíbené akci, když zakončoval přímý volný kop. Naneštěstí pro něj i Juventus ale minul bránu a brankář Federico Marchetti mohl míč uklidit do své náruče.

Do dalšího útoku se hnalo Lazio, jmenovitě to byl Lucas Biglia, kdo se pokoušel zakončovat. Skóre se sice měnilo, ale bylo to na druhé straně. Tevéz získal míč, zamířil s ním na útočnou polovinu, kde výborným pasem našel na středu šestnáctky Francouze Paula Pogbu. Ten si naběhl do palebné pozice a brankář Federico Marchetti byl překonán!

Stará dáma pokračovala v dobře rozehraném utkání a Carlos Tévez dobře hledal nabíhajícího spoluhráče Fernanda Llorenteho. Ani vysoký španělský útočník ale neměl příliš mnoho štěstí a nezakončil ideálně. Do další akce se pouštěl mladý talent Roberto Pereyra, který do Juventusu zamířil po svém prvním evropské angažmá v Udinese. Někdejší talent argentinského River Plate ale mířil mimo. Na protější straně se neprosadil ani zkušený kanonýr Miroslav Klose, který pálil těsně vedle.

V dobré pozici byl na středu šestnáctky Klose. Ten se snažil zužitkovat centr Keity, ale přetaženou přihrávku nakonec nezachytil. Druhá půle patřila alespoň v začátcích domácímu týmu, který se snažil dostat do tempa a přikovat obránce Juventusu před svého brankáře. Ze střední vzdálenosti vypálil záložník Lucas Biglia, nicméně jeho pokus byl nepovedený a hostující brankař si bez potíží poradil.

Další náskok Staré dámy si pod svá křídla vzal argentinský útočník Carlos Tévez. Hráč, který v Evropě začínal v dresu West Hamu ještě spolu s Javierem Mascheranem, si nedávno připsal toužebně očekávaný start v argentinské reprezentaci. Nyní si připsal další zásah v dresu Bianconeri, když obdržel míč na kraji vápna a nasměroval svou střelu přesně do míst, kam brankář Federico Marchetti nedosáhl - 2:0!

Po hodině hry Juventus rozhodl o tom, že všechny tři body poputují do Turína. Mohla za to krásná akce hostů, která skončila další brankou. Pereyra poslal míč k hranici vápna na kopačku Francouze Paula Pogby, který si nedělal vrásky na čele s tím, jak by snad mohl zakončit dobře vypadající kombinaci. Jednoduše využil volného prostoru i své přesné rány, takže brankář Federico Marchetti musel kapitulovat potřetí.

Nešťastné chvíle prožil Juventus Turín dvacet minut před koncem utkání, když Simone Padoin obdržel druhou žlutou kartu, tím pádem kartu barvy červené a musel putovat do sprch. Decimované Lazio ale nedokázalo své početní výhody využít a ani akce Djordjeviče neskončila gólem. Brankář Buffon dnes zkrátka kapitulovat odmítl a Juventus si i díky němu připsal tři body, které mu zajistily první místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1....GO GO Lazio....

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus čeká zápas LM, nepůjde na maximum. Tip 1X.

Reagovat
bayern987

2:1 2x MIROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 pogba, tevez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele