10. kolo
03.11.2014 21:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Lazio pokračuje v krasojízdě, Cagliari inkasovalo čtyřikrát

Tým z Věčného města před nedávnou chvílí vyhlašoval, že by se pro tento ročník rád zúčastnil boje o evropské poháry. Soudě podle posledních výsledků myslel své sliby zcela vážně. Trenér Stefano Pioli dostal od vedení záruky, hráče i klid na práci a ta se, jak se zdá, vyplácí měrou vrchovatou.

Trenér Zdeněk Zeman je proslavený mimo jiné tím, že má rád, když v zápasech jeho týmu padá hodně branek. Dnes ale takovou radost mít určitě nemohl, protože drtivá většina z šestigólové kanonády skončila v síti právě jeho Cagliari. Domácí začali velmi dobře a po 26 minutách vedli už 3:0, ale hosté nic nevzdali a v 84. minutě dokonce v oslabení snížili na rozdíl jediné branky. Laziu ale vyšla koncovka a po dvou gólech hrdiny Miroslava Kloseho se římský celek posouvá na třetí příčku v Serii A. Jen tři body před ním je jeho městský rival, takže italská soutěž pravděpodobně uvidí ještě mnoho vypjatých momentů.

Ani jeden z týmů nechtěl svého soupeře příliš šetřit. Snaha se jako prvnímu vyplatila domácímu týmu. Lazio zahrávalo rohový kop, míč se dostal před vápno k Bigliovi, který se rozhodl vypálit, ale jeho střela byla zablokována a balón se poté po několika odrazech dostal k Maurimu. Ten míč dorazil do brány a domácí slavili první branku utkání.

Po krátké rozehrávce se k míči dostal Mauri, který vypálil přibližně z dvaceti metrů, jenže svůj projektil namířil jen do nejblíže postaveného obránce. Lazio dál drtilo svého soupeře a v efektivitě jej jasně přehrávalo. Miroslav Klose rozjel gólovou akci, když přihrál doprava Candrevovi, který odcentroval do vápna. Tam Senad Lulić hlavou sklepl míč právě pro dobíhajícího Kloseho, který celou akci zakončil!

Laziu vyšla první půlhodinka utkání na výbornou. Do další akce se dostal Miroslav Klose, který si naběhl pro přízemní přihrávku, potáhl míč do vápna a jeho následnou střelu ještě lehce tečoval jeden z obránců přesně k tyči hostující brány - 3:0 a Cagliari uvažovalo o vhození ručníku do pomyslného ringu.

To mu ale český lodivod Zdeněk Zeman nedovolil. Cagliari naopak svého soupeře oblehlo a několik minut po návratu ze šaten převzalo aktivitu. Pisano poslal centr na zadní tyč, kde se míč snažil do brány dopravit Ibarbo, ale balónu se pak ještě dotkl Edson Braafheid,který si tak vstřelil vlastní branku - 3:1.

Akce Cagliari se stávaly stále nebezpečnějšími a sardinský celek mohl rozjásat Crisetig. Ibarbovo zakončení vyrazil Marchetti pouze ke Crisetigovi, který ale z několika metrů pálil neuvěřitelně mimo! Akcie Cagliari ale rapidně klesly pár minut před koncem, když se do slovní i fyzické šarvátky dostal Senad Lulić s Victorem Ibarbem a sudí Marco Di Bello se rozhodl jednat. Domácí hráč viděl žlutou kartu, Ibarbo tu horší variantu a oslabil svůj tým. Přesto se Cagliari nevzdalo. Skvělou šanci mladého útočníka Marca Saua ještě domácí zvládli odehrát, jenže na přesný centr pozorného Benedettiho do vápna nezareagovali nejlépe. Míč se dostal k Joaovi Pedrovi, který si věděl rady a zdramatizoval utkání.

Cagliari chyběl jediný gól k bodu, ale ani ten mu nebyl přán. Ve druhé minutě tříminutového nastavení se totiž Laziu povedlo pečetit svou výhru. Candreva dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, potáhl míč hluboko do vápna, kde přihrál úplně volnému Edersonovi a někdejší hráč Lyonu upravil na konečných 4:2 pro tým trenéra Stefana Pioliho.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bayern987

MIRO!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele