19. kolo
18.01.2015 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Parma FC - UC Sampdoria 0:2

Sampdoria pokračuje v krasojízdě a díky dnešním třem bodům je už na čtvrté příčce. Výhru si připsala díky brankám z druhého poločasu, když se nejdřív trefil Gonzalo Bergessio a dvacet minut před koncem dodal definitivní jistotu Dorii záložník Roberto Soriano. Ducali s znovu potápí a jsou nadále poslední.

Sampdoria stále postrádá adekvátní náhradu za Manola Gabbiadiniho, který odešel hledat štěstí do Neapole. V blízké době by měli přijít Samuel Eto'o a Luis Muriel, ale dnes ještě musel trenér Siniša Mihajlović spoléhat na dvojici Bergessio - Eder. Na Parmu to stačilo, protože domácí předvedli opět velmi špatný výkon. Jejich trápení začalo již v páté minutě, když v pokutovém území padl k zemi Eder, ale sudí Gervasoni neviděl nic, co by bylo v rozporu s pravidly. První minuty nenabídly nic, za co by stály peníze vynaložené na lístky. Boj o míč, nepřesnosti při malém počtu pokusů o rozehrávku.

Až po dvaceti minutách se začalo hrát. Duncan zasekl míč před pokutovým územím soupeře, čímž se výborně uvolnil od obránce. Jeho následná rána byla hodně zajímavá a brankáře Miranteho asi doteď svědí ruce, ale nakonec si Mirante poradil a míč vyrazil. Následně se Mauri opřel do centrovaného míče z voleje a nemířil špatně. Viviano se musel hodně natáhnout, aby míč chytil.

A zase následovala hodně dlouhá pasáž bez výraznější akce. Až minutu před koncem první půle fauloval Alessandro Lucarelli svého protihráče, když ho zatáhl za dres. Kromě toho, že dostal žlutou kartu, musel sledovat také počínání soupeře v nepříjemné vzdálenosti od brány. Ederova střela z volného přímého kopu mířila jen těsně vedle levé tyče, takže se Lucarellimu muselo hodně oddychnout. Parma nebyla schopná vyprodukovat nic ani směrem dopředu, čehož mohla brzy litovat.

Antoni Cassano, na nějž v Parmě spoléhají asi nejvíc, se dnes utápěl ve vlastních kličkách a vůbec nevypadal jako člověk, který by byl schopný vymyslet něco navíc. A tak trestali hosté. Sampdoria se dostala do vedení poté, co předvedla velmi pohlednou a hlavně efektivní akci. Eder poslal do pokutového území přízemní centr, do kterého se ideálně opřel zkušený útočník Gonzalo Bergessio. Brankář Mirante se sice natahoval, ale nebylo to dost - 1:0 pro janovskou Sampdorii.

O chvíli později už to bylo 2:0 pro Blucerchiati, když se Duncan dostal do vápna, prošel přes tři obránce jakoby nic a odcentroval před bránu. První akce ještě nebyla úspěšná, protože míč skončil na tyčce. Ale od ní se odrazil zpět do pole, kam si naběhl dobíhající Roberto Soriano a pro něj už to byla hračka - 2:0. Na výsledku nezměnila nic ani akce Palladina, který z výtečné pozice přestřelil bránu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele