4. kolo
24.09.2014 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Pjanić spasil AS Řím, Parma prohrála

Parma sice proti římskému AS bojovala srdnatě a nevzdala se ani po inkasování, ale nakonec si všechny tři body odváží tým trenéra Garcii. Spasil ho až Miralem Pjanić, který proměnil přímý volný kop.

Do základní sestavy výběru trenéra Rudiho Garcii se dostal například bek José Holebas, který si odbyl soutěžní premiéru v dresu AS. Kromě něj si zahrál také Francesco Totti, kterého podporovali zejména Miralem Pjanić, Gervinho a Adem Ljajić. Parma vyrukovala na hosty s Palladinem, Lodim a samozřejmě Antoniem Cassanem, který prostředí AS velmi dobře zná.

Hosté z Věčného města se již tradičně ujali míče a dlouho jej soupeři nepůjčovali. Jejich aktivita se ale proti dobře napadajícímu týmu soustředila především kolem středu hřiště a první zajímavější rána na bránu Parmy mířila až po patnácti minutách. Belgický záložník Radja Nainggolan ale opřel svou ránu o jednoho z bránících hráčů.

Brankář Morgan De Sanctis naproti tomu nemusel řešit ošemetné situace příliš často, a to především díky dvojici Kostas Manolas a Mapou Yanga-Mbiwa, která pečlivě útoky Parmy odvracela. Naopak se AS snažilo rozvíjet vlastní útoky. Kolmice na nabíhajícího Gervinha ještě Tottimu úplně nevyšla, ale hned z další akce se AS konečně dočkalo. Opět byl u míče fenomenální Totti, lobem uvolnil Adema Ljajiće a ten už brankáře Miranteho prostřelil - 1:0.

Od vstřeleného gólu tempo utkání trochu opadlo, a i když se Parma pokoušela vymýšlet stykové pasy do vápna AS, jeho obrana si s nimi poradila. Nebezpečím pro De Sanctise nebyly ani standardní situace. Na opačné straně se AS pokoušelo využít rychlosti Gervinha, ale ani ten na dlouhé centry nedosáhl. S koncem poločasu AS trochu přestalo hrát, čehož ale Parma až do konce poločasu nedokázala využít. A to přesto, že De Ceglie skvěle střílel po patičce Cassana.

Druhý poločas načali lépe římští hráči, jmenovitě se do šance dostával Gervinho. Jeho střela ke vzdálenější tyči ale zamířila těsně vedle. Na opačné straně se připomněl Antonio Cassano, jehož střela ještě byla tečována. A protože si AS nedalo pozor, inkasovalo. Poprvé v sezoně brankáře De Sanctise překonal soupeřův hráč, jmenovitě jím byl obránce Paolo De Ceglie. Nevyskočil nejvýše, ale přesto vsítil po rohovém kopu vyrovnávací branku.

Na tahu byli hosté. Těm se ale příliš nedařila souhra a obránci ducali si dokázali vždy bez větších problémů poradit. Až po souhře s nabíhajícím Gervinhem se dostal k míči Francesco Totti a pálil těsně nad břevno. AS sice drželo míč, ale bylo to hodně daleko od Miranteho, což domácím naprosto vyhovovalo.

Unaveného obránce Torosidise vystřídal Brazilec Maicon, ale nebyla to obrana, kterou AS potřebovalo vylepšit. Po pasu Adema Ljajiće se do šance dostával Gervinho, ale zamotal se do vlastních kliček. Ofenzivní linie AS se ale stávala stále víc nevýraznou. Reprezentant Pobřeží slonoviny se dostal po straně k dalšímu průniku do vápna, ale opět se jen zastřeloval. Hosté hráli bez invence a nápadu vepředu, takže utkání pomalu spělo k remíze.

Do další velké šance se dostal střídající Alessandro Florenzi, jehož pozice byla trošku na hraně ofsajdu, ale vracející se Felipe jej na poslední chvíli zastavil. Jednotvárné akce AS obránci Parmy bez větších obtíží zvládli zastavovat a na pohybu Vlků byla znát únava. V závěru utkání se AS nabízela možnost skórovat z volného přímého kopu. A Miralem Pjanić svou šanci bezmezně využil. Technickou ranou překonal Miranteho a urval tři body pro AS.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
eden_h

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ... X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele