17. kolo
06.01.2015 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Parma FC - ACF Fiorentina 1:0

Hodně dramatické a nervózní utkání bylo k vidění na stadionu Ennio Tardini, kam zavítal favorit z Toskánska. Tomu se ale dnes nepodařilo naprosto nic a bylo to znát na herním projevu Violy. Mario Gómez neproměnil penaltu, Fiorentina utkání dohrávala bez dvou hráčů. Rozhodl jediný gól, jehož autorem byl Andrea Costa.

Celá Fiorentina v posledních týdnech řešila otázku, kdo že se stane dalším strážcem svatyně. Brankářská jednička, kterou byl Brazilec Norberto Neto, se rozhodla neprodloužit smlouvu a odejít přinejhorším po sezoně. Tím si samozřejmě znepřátelila klubové vedení a všechny fanoušky. V Parmě proto chytal rumunský Ciprian Tătăruşanu, který však inkasoval o jednu branku víc než zkušený Antonio Mirante.

Mirante mnoho práce neměl, protože útoky zraněními decimované Violy byly bezzubé a bez nápadu. Parmě stačilo málo, aby šla do vedení, ale opět za to mohla obrana Fiorentiny. Nedůsledné a chaotické bránění standardní situace způsobilo, že rohový kop skončil u obránce Andrey Costy. Ten měl vedle sebe další dva spoluhráče, takže brankář Tătăruşanu byl nehlídán a naprosto opuštěn. Costa nemusel vyskakovat ani příliš vysoko - 1:0 pro Ducali.

Po patnácti minutách musel trenér Vincenzo Montella jen bezradně trousit italské vulgarismy poté, co Mario Gómez opět selhal v zakončení. Brankář Antonio Mirante včas vyběhl a přízemní ránu střílejícího Němce vyrazil. Následný protiútok znamenal další problémy pro Violu. Cassani si naběhl na centr z levé strany, hlavou ale bránu hostů těsně přestřelil.Krátce po uplynutí půlhodiny se k zakončení prodral také Juan Cuadrado, ale ani on nebyl přesný a zamířil jen do brankáře Miranteho.

Festival zahozených šancí z pohledu Violy pokračoval, protože Juan Cuadrado upadl v pokutovém území a sudí Antonio Damato musel pískat. K pokutovému kopu se postavil kritizovaný útočník Mario Gómez, který ale nebude na dnešní utkání vzpomínat v dobrém. Krátce se rozběhl a poslal míč slabou střelou doprostřed brány. Brankář Antonio Mirante si poradil a stal se hrdinou okamžiku! První půli uzavřela Fiorentina ranou Matiho Fernandeze, která se ale mezi tři tyče nevešla. Ani nástup do druhého poločasu se Fiorentině nepovedl, ačkoli si toskánský celek připravil snad tisíciprocentní šanci na srovnání skóre! Centr ze strany směřoval na střed vápna, kde se ocitl Fernandez. Těsně před ním se ale po balonu natáhl Cuadrado a minul!

Fernández to zkusil sám a pálil vysoko nad bránu. Deset minut před koncem utkání se sudí Damato neslitoval nad Gonzalem Rodriguezem a udělil mu za faul druhou žlutou kartu. Následovala karta barvy červené a Fiorentina dohrávala v oslabení. O pár minut později se počet vykartovaných hráčů rozrostl na dva, když červenou kartu zblízka viděl také obránce Stefan Savić. A trenér Montella nevěřícně kroutil hlavou. Jeho svěřenci, kteří se chlubí pohárovými ambicemi, padli po zápase s posledním týmem tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele