26. kolo
09.03.2015 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - US Sassuolo 1:0

Juventus svou úlohu nakonec zvládl, i když to na domácí půdě proti hostům ze Sassuola vůbec neměl snadné. Utkání rozhodla jediná branka, kterou sedm minut před koncem vstřelil krásnou ranou francouzský záložník Paul Pogba. Juventus i díky němu navýšil svůj náskok na druhé AS.

Stará dáma si v pondělní dohrávce připsal tři body. Ty ale nevybojoval snadno. Naopak - před vlastními fanoušky to v utkání se Sassuolem dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, ale nakonec jej spasila francouzská hvězda Paul Pogba. Vedle něj se v záloze objevili Arturo Vidal nebo Roberto Pereyra, v útoku dostal opět šanci Alvaro Morata a Carlos Tévez. Před brankářem Andreou Consiglim měli prostor uklízet Vrsaljko, Acerbi, Peluso a Longhi, zatímco do ofenzívy se opět postavili Berardi, Zaza a Sansone.

Zejména dvojice hráčů důvěrně známých Juventusu - Simone Zaza a Domenico Berardi hodně zlobili ofenzívu domácího celku. Pas na Zazu od Missiroliho mladý střelec nezachytil, takže z jeho akce nic nebylo. Po deseti minutách začal Juventus udávat tempo utkání a míč na jeho kopačkách byl stále častěji. K centru do vápna se dostal Carlos Tévez, ale včas zakročil pozorný Magnanelli. Sansone se snažil dostat k odraženému balónu, ale včas před ním zasáhl vracející se Roberto Pereyra.

Po faulu na Alvara Moratu se k míči za vápnem dostal Carlos Tévez, který ale tentokrát svého zkušenějšího spoluhráče Andreu Pirla nenapodobil a míč poslal jen do náruče brankáře Consigliho. Po dvaceti minutách nijak výrazné hry a pomalého tempa se do zakončení dostal Carlos Tévez, ale jeho levačka poslala míč jen těsně nad břevno. Na opačné straně se ocitl ve velké šanci Domenico Berardi, který pálil z voleje, ale mířil mimo tři tyče.

Po půlhodině hry se k hlavičce ze strany vápna dostal obránce domácího celku Giorgio Chiellini, který ale mířil jen do náruče brankáře Consigliho. Ačkoli měl Juventus výrazně navrch, nedokázal vyprodukovat žádnou větší příležitost a Sassuolo se bránilo bez větších problémů. Po faulu Téveze se k míči dostal Nicola Sansone, ale naneštěstí pro Sassuolo pálil jen do náruče Marca Storariho. Minutu před koncem Morata napřáhl z úhlu a po zemi vyslal ránu, která ale Consigliho nevystrašila.

Nicola Sansone napřáhl ke střele také zkraje druhého poločasu, ale míč poslal vedle. O chvíli později se do zajímavé akce dostal Paul Pogba, který pálil z první. V největší šanci zápasu ale nechal vyniknout brankáře Andreu Consigliho, který byl včas u své tyče a předvedl skvělý zákrok. Juventus zvyšoval tempo hry a několikrát hrozil Alvaro Morata. Ale nakonec se nedokázal prosadit. Pozadu nezůstal ani mladík Domenico Berardi, který se prosmýkl kolem tří protihráčů, ale pálil mimo tři tyče.

Následně se do šance dostal Carlos Tévez, ale argentinský střelec, který se aktuálně vyhřívá na čele tabulky střelců, pálil těsně vedle. Poté přišla chvíle Alvara Moraty, který se zbavil protihráče a vypálil na hranici pokutového území, ale mířil těsně vedle. Patnáct minut před koncem se musel vytáhnout brankář Consigli proti tvrdé ráně obránce Bonucciho a svou úlohu zvládl.

Když už se zdálo, že se turínský klub bude trápit až do konce a Sassuolo vyválčí cennou remízu s lídrem, přišla chvíle věčného maroda Simenoho Pepeho. Ten krásným pasem vyzval Paula Pogbu ke střele a francouzský záložník nedal Consiglimu sebemenší šanci! Juventus nakonec dokázal vyhrát a na čele Serie A má náskok jedenácti bodů! Sassuolo je zatím na čtrnáctém místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co takhle 1:1

Reagovat
sankakofi

Co takhle 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Caceres hrat fakt nebude - Takze tam bude nekdo z party - Evra / Padoin / DeCeglie pripadne Ogbonna..

Reagovat
Airus

Martin si už prej nezahraje

Reagovat
Airus

Ta naše volná formace je až moc volná.... diamant rotuje a rotuje až je na jednom místě šest našich hráčů a tenhle shluk Sassuolo ubrání dvěma hráčema. Tak se to kopne zpátky a začne se rotovat na novo. Ani nevim co je Alegriho plán na skórování, střelba z dálky? Prokličkovat do šestnástky? Hrát z křídel přes Lichtiho a Evru? Nebo prostě jenom čeká co si Tévez nebo Pogba vytáhnou ze zadku? Skoro se na to nedá koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus v tomto zápase pořádá klubové mistrovství v chůzi.

Reagovat
Airus

Sassuolo je hodně zatažený a nemáme zrovna hráče který by mohli zabíhat za obranu... především formace tomu není moc nakloněna. Ale nevim o co jim jde, Leonardo střílel z frustrace že se nic neděje

Reagovat
Airus

Pogba nám záse vytáhl trn z paty. Ale příští zápas nemůže hrát. Llorente využil to co od spoluhráčů dostal skvěle, rozhodně přinesl do šestnáctky nějakou hrozbu, zatímco morata lítal podél lajny beze smyslu... ale to házím na triko Alegrimu.

Mile mě překvapil Zaza, sice neměl žádný pořádný příležitosti se ukázat, ale líbí se mi jeho bojovnost a je až překvapivě rychlej se skvělim držením míče.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe je snad nejlepší střídač na světě pokaždé když jsem ho viděl a nastupoval ze střídačky tak nezklamal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele