31. kolo
18.04.2015 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - SS Lazio 2:0

Juventus Turín navýšil své vedení na Lazio Řím, které v přímém souboji porazil. Notně tím pomohl druhému římskému celku, který hraje až v neděli. Utkání bylo velmi atraktivní a rozhodly jej dvě branky. Obě padly v prvním poločase, když se nejprve prosadil Carlos Tévez a po něm také obránce Leonardo Bonucci.

Domácí tým vsadil na osvědčenou obrannou řadu v podání Barzagli - Bonucci - Chiellini, v útoku měli hrát důležitou roli Carlos Tévez a Alessandro Matri. Lazio vsadilo na ofenzivní trojlístek v podání Felipe Anderson, Miroslav Klose a Stefano Mauri. Prostor před brankářem Marchettim čistila čtveřice Basta - Cana - Maurício - Braafheid.

Do zakončení se snažil už po třech minutách dostat Senad Lulić, který ale narazil na dobrý zásah dvojice Bonucci-Barzagli. Po křídle se s míčem u nohy rozeběhl Patrice Evra, kterému se nakonec podařilo odcentrovat. Jeho pokus byl zastaven zákrokem Cany. Po deseti minutách Senad Lulić našel krásným pasem Felipeho Andersona, který nešel do souboje s Buffonem. Zkušenému brankáři však míč vypadl z náruče, ale naštěstí pro Juventus včas zasáhl Chiellini.

O chvíli později se ke střele z větší vzdálenosti odhodlal Claudio Marchisio, s jehož tvrdou ranou ale Marchetti neměl větší problémy. Ty mu naopak způsobil Carlos Tévez. Argentinský střelec si naběhl za obranu, kde jej našel přesným pasem Arturo Vidal. Tévez uběhl dvěma stíhajícím obráncům a přesnou přízemní ranou k tyči skóroval - 1:0 pro domácí.

Stejný duel byl k vidění po 20. minutách. Tentokrát ale Tévez nepřekonal obránce Maurizia. Po zmatku v obraně Juventusu se k míči na vápně dostal Miroslav Klose. Branku Gianluigiho Buffona ale nakonec netrefil. Jak se střílejí branky, mu ukázal Leonardo Bonucci. Netradiční střelec se ujal míče ve středu hřiště a ačkoli není nijak rychlý a doběhl s ním až k vápnu. Obranná dvojice Lazia jen couvala a zasahovala až ve chvíli, kdy bylo pozdě - Bonucci nikým neatakován přízemní ranou překonal Marchettiho.

O něco podobného se pokoušel Felipe Anderson, který se zmocnil míče a po několika krocích nahrával Bigliovi. Jeho rána ale mířila hodně mimo branku. Brankáře Buffona prověřil dobrou střelou Senad Lulić, ale prostřelit jej nedokázal. Na druhé straně se k míči dostal Carlos Tévez, který si poradil s mladým záložníkem Cataldim, jenže nedokázal obehrát obránce Canu. Trenér hostujícího celku Stefano Pioli do druhého poločasu poslal hvězdného záložníka Antonia Candrevu, který vystřídal Braafheida.

Právě Candreva poslal o chvíli později skvělý centr do vápna, jenže Miroslav Klose nezachytil centr přesně. Na bránu Marchettiho pálil deset minut po změně stran také veterán Andrea Pirlo. V rámci posílení ofenzivy trenér Allegri vyslal na hříště mladého útočníka Álvara Moratu. Po šedesáti minutách hry se po dlouhé kombinaci rozhodl vypálit Carlos Tévez ale mířil hodně vedle. Po faulu Chielliniho na Andersona se exekuce standardní situace ujal Antonio Candreva. Jeho tvrdou ránu ale Buffon vyrazil na roh.

Unaveného Pirla poté nahradil Roberto Pereyra. Po jeho spolupráci se do šance dostával Álvaro Morata, který ještě nehrával na Téveze. Argentinec ale stál v ofsajdu. Ke konci utkání se Lazio snažilo stupňovat tlak a vstřelit alespoň čestný úspěch. Na centr Luliće si vyskakoval Keita, ale tomu míč sebral z hlavy Buffon. Minutu před koncem se do další šance hnal nejlepší střelec Juventusu Carlos Tévez, ale v rozporu s pravidly ho zastavil Cataldi. Sudí Rizzoli ihned vytáhl červenou kartu a Lazio dohrálo v početní nevýhodě.

Autor: Ondřej Pražák / football-intalia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra Lazia, za Juve budou lavicnici

Reagovat
Pipo123

Pozri na našu obranu, keď hrali spolu Cana a Mauricio naposledy tak sme prehrali v Cesene obávam sa že bez De Vrija nás porazíte

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza S.S.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele