19. kolo
18.01.2015 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Hellas Verona 4:0

Odveta se nekonala. Hellas Verona přijel do Turína, aby lídrovi soutěže oplatil hořkou porážku z Coppa Italia, ale odjel s podobnými pocity. Hrdinou se stal domácí útočník Carlos Tévez, který se trefil dvakrát. Po jedné trefě přidali také francouzský talent Paul Pogba a Roberto Pereyra.

Hellas Verona si dobře pamatoval průběh posledního vzájemného střetu. Tentokrát zvolil trochu defenzivnější rozestavení a v útoku spoléhal na Lucu Toniho, kterého podporoval Chistodoulopoulos s Leandrem Grecem. To Juventus neponechal nic náhodě a od prvních minut se do svého konkurenta pustil se vším, co měl k dispozici. Nastoupili Carlos Tévez, Paul Pogba a také španělský útočník Alvaro Morata.

Právě ten se už ve druhé minutě rozhodl pro to, že před šestnáctkou nebude pálit, ale nahraje. A dobře udělal, protože nahrál do běhu Paulovi Pogbovi, který si nejprve srovnal míč na střelu a krásnou ranou nedal brankáři Rafaelovi sebemenší šanci. Jeho dalekonosná rána zapadla přesně tam, kam měla a Hellas opět velmi brzy prohrával. To ale nebylo všechno. Mnozí fanoušci začali tušit neradostný debakl, protože už v sedmé minutě Juventus svému soupeři odskočil na rozdíl dvou branek. Přízemní přihrávku z pravé strany přepustil Pogba ve vápně svému kolegovi z útoku Carlosi Tévezovi, který se nemýlil a krásnou ranou prostřelil brankáře Rafaela - 2:0.

Deset minut před koncem první půle složil k zemi faulovaný Giorgio Chiellini a sudí Irrati odpískal standardní situaci. To je signál pro jediného muže v dresu Bianconeri. Andrea Pirlo však tentokrát neslavil branku, protože míč byl sražen. Byl ale sražen jen k nohám Martina Cacerese, který bez rozpaků vypálil a jen těsně minul pravou tyč hostující svatyně. Spolupráce mezi Alvarem Moratou a Claudiem Marchisiem ovoce nepřinesla, zbytek první půle dohrála Stará dáma v bezpečné vzdálenosti od brankáře Buffona.

Alvaro Morata si pozici střelce vzal za svou až ve druhé půli, hned zkraje se pokusil vypálit, ale neuspěl. O chvíli později jej napodoboval Claudio Marchisio, ale ani on nemířil přesně. V následné šanci pronikl španělský mladík Morata do šestnáctky Hellasu, který v této fázi bránil hodně mizerně. Následně předkládal míč zkušenějšímu a méně obsazenému Tévezovi, ale jeho hlavička minula bránu. V ojedinělé šanci soupeře se objevil řecký záložník Panagiotis Tachtsidis, který však vystřelil spíše jen propagační střelu.

V další šanci se ocitl Morata, který se vyhnul třem protihráčům, ale jeho střela byla zablokována. To ale Juventusu příliš nevadilo, protože jen o pár momentů později již vedl 3:0. Roberto Pereyra si naběhl do šestnáctky za obranu, dostal dlouhou nahrávku a krásně z úhlu prostřelil bezmocného brankáře Rafaela.

Ani tehdy ale nebylo utrpení Hellasu dovršeno. Patnáct minut před koncem svůj druhý dnešní gól vstřelil Argentinec Carlos Tévez, který čerpal ze skvělé nahrávky od Marchisia. Pak už mu zbývalo "jen" dobře zamířit a poslat brankáře Rafaela do sítě počtvrté. Posledních deset minut už se prakticky jen dohrávalo, neujaly se ani pokusy Andrey Pirla a na druhé straně střídajícího Mattii Valotiho. Juventus Turín je po výhře stále na prvním místě a jeho náskok na druhé AS se ještě zvýšil. Vlci z Hlavního města totiž jen remizovali s Palermem, takže náskok Juventusu je nyní pětibodový. Hellas klesá a je čtrnáctý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

klidně zase s náhradníkama. Ve čt jim to šlo náramně

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Airus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele