14. kolo
08.12.2014 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hellas Verona - UC Sampdoria 1:3

Sampdoria zůstala v těsném kontaktu se svým městským rivalem, když dokázala vyhrát na půdě Hellasu Verona 3:1. Domácí si zápas zkomplikovali už v první půlhodině, když přišli o vyloučeného Rafaela Márqueze.

Diváci, kteří si našli cestu na stadion Bentegodi, či alespoň sledovali utkání prostřednictvím médií, rozhodně nemuseli litovat. Ba naopak, ve Veroně se hrál parádní fotbal, navíc okořeněný čtyřmi brankami a jedním vyloučením.

Poprvé mohl napnout síť už v šesté minutě pronikající Éder, ovšem gólman Rafael byl brzo na zemi a střelu kryl. Na druhé straně si málem vstřelil vlastní gól obránce Silvestre, jeho přizvednutý balón zapadl těsně vedle tyče jeho vlastní branky. A ve 26. minutě přišel klíčový moment celého utkání, Édera ve vápně fauloval Márquez a sudí Tommasi nejenže ukázal na pokutový kop, ale rovnou vytáhl pro mexického stopera červenou kartu. Sám postižený Éder penaltu proměnil a Sampdoria vedla na Bentegodi 1:0. Hellas se však i v oslabení zmohl na odpověď, po Toniho přiťuknutí ještě neuspěl López, ale krátce na to dorazil střelu Tachtsidise kanonýr Toni a bylo to 1:1.

Poločas tedy skončil smírem, nicméně otěže zápasu držela pevně v rukou hostující Sampdoria. Svojí převahu znovu využila v 57. minutě brankou Okaky. Ze strany mu poslal báječný centr Gabbiadini a Okaka se zblízka nemýlil - 1:2. A uběhlo dalších pět minut a Námořníci vedli už o dvě branky. Luca Rizzo ve sprintu předložil balón před branku nabíhajícímu Gabbiadinimu, jenž neměl problém trefit prázdnou klec - 1:3.

Sampdoria vedla, hrála v početní převaze a nadále měla i další šance. Okaka zblízka orazítkoval tyč! Na druhé straně jen těsně minul branku Toni, ale to byla po dlouhé době jediná šance Hellasu. Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviče se tak nenechali zahanbit a na Hellasu vyhráli. V tabulce jim přitom patří čtvrté místo, jen o bod za třetím Janovem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele