19. kolo
17.01.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Empoli FC - Inter Milán 0:0

Empoli šokovalo Itálii, když dnes v podvečer dokázalo zastavit útoky Interu Milán a s milánským celkem si body rozdělilo. Absolutorium si zaslouží také brankář Luigi Sepe, který neinkasoval ani jednou a díky jeho intervenci má Empoli bod. Empoli je nyní čtrnácté, Inter Milán devátý.

Od Interu se čekalo hodně. Další ofenzivní představení, podobně jako proti Juventusu a také v minulém utkání. V základu se opět objevil Lukas Podolski, na lavičce byl připraven Xherdan Shaqiri, který se nakonec dočkal a na trávníky vyběhl dvacet minut před koncem zápasu. Ani on ale Interu nepomohl a domácí Empoli slaví cenný bod. Utkání bez zbytečných červených karet, emocí a také gólů pod dohledem sudího Doveriho nakonec znamená, že plánovaný vzestup tabulkou pod taktovkou trenéra Roberta Manciniho se na chvíli odloží.

Už po pěti minutách musel brankář Samir Handanović čelit zajímavé ráně Hysaje, který dobře mířil z větší vzdálenosti. Slovinský brankář si ale poradil a akrobatickým zákrokem míč vytěsnil mimo tři tyče. Inter zkoušel taktiku dlouhých nakopávaných nahrávek na dvojici Rodrigo Palacio a Mauro Icardi, ale ani jedna z nich nenašla svého adresáta vinou pečlivé obrany domácího celku. Po čtvrthodině odehraného času se Hernanes rozběhl středem hřiště, načež jej fauloval Valdifiori. Z následné standardní situace ale Inter nic nevytěžil.

Skóre se mohlo měnit po dvaceti minutách, kdy se k hlavičce po rohovém kopu dostal zakončující Fredy Guarín. Ten sice mířil dobře, ale nepočítal s aktivním Lorenzem Tonellim, který se včas vrátil a míč vykopl přímo z brankové čáry! O chvíli později se v dobré šanci ocitl Hernanes, ale zkušený brazilský záložník a někdejší hráč Lazia pálil jen do míst, kam se včas dostal brankář Luigi Sepe. V týmu domácích byl hodně aktivní Simone Verdi, který rozehrával a také několikrát velmi nebezpečně vypálil, ale na brankáře Samira Handanoviće si nepřišel.

Deset minut před koncem první půle Guarín střílel po Palaciově přihrávce pouze doprostřed brány, takže brankář Sepe neměl sebemenší problém míč chytit. Dvě minuty před odchodem do šaten špatně došlápl obránce a kapitán hostí Andrea Ranocchia, který musel být ošetřen a následně již zůstal v kabině. Nahradil jej Marco Andreolli. Také nástup do druhé půle se povedl více hostujícímu týmu. Inter kopal roh, po kterém Vidić hlavičkoval jen o milimetry vedle levé tyče. Empoli pokračovalo v jasné taktice bránit nulu na kontě.

Brazilec Hernanes si o chvíli později naběhl s balonem do středu a poté našel Palaciovu hlavu. Zkušený Argentinec ale mířil jen těsně vedle pravé tyče. O minutu později na druhé straně Pucciarelli předběhl D'Ambrosia, kterého musel zachraňovat až brankář Handanović. Svou úlohu ale zvládl bez problémů a ránu soupeře skvěle vytěsnil mimo. Pucciarelli se o chvíli později mohl stát hrdinou, když se dostal s míčem až před Handanoviče, který jeho ránu nevyrazil úplně přesně. Balon putoval za brankovou čáru, když se u něj zjevil obránce Marco Andreolli a míč vyrazil!

Dvacet minut před koncem se Verdi dostal k přihrávce od Valdifioriho a donutil brankáře Handanoviće ke skvělému zákroku. O chvíli později se fanoušci hostí konečně dočkali, když Lukase Podolskiho střídala další hvězdná posila. Mladý švýcarský záložník Xherdan Shaqiri dostal dvacet minut na to, aby s výsledkem něco udělal. Deset minut před koncem se ale gólově mohl prosadit soupeř, když mladík Piotr Zieliňski kličkoval ve vápně a zastavil jej až obránce Nemanja Vidić. Shaqiri posléze vybídl na hranici vápna ke střele Hernanese, jehož nepřesný pokus nemohl brankáře Sepeho překvapit.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 Inter per sempre

Reagovat
Forza_Inter

1:3 (Podolski, Icardi 2)

Reagovat
Forza_Inter

tak to mi moc nevyšlo :D

Reagovat
celestial-

To asi nikomu, chcel som si vsadiť, ale nejako som sa k tomu v priebehu dňa nedostal a nakoniec som bol tomu rád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele