35. kolo
10.05.2015 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Città di Palermo - Atalanta Bergamo 2:3

Palermo bez Paula Dybaly nedokázalo porazit Atalantu Bergamo, která podala vynikající výkon. Dnešní odpoledne vyhrála 3:2 a záchrana je velmi blízko.

Palermo dnes nechalo na lavočce Paula Dybalu, na jehož místě nastoupil Andrea Belotti. Stálicí v sestavě byl opět Vázquez, který měl nést na bedrech většinu ofenzivních akcí. Hosté bojují o setrvání v Serii A a je jasné, že jim jde o hodně. Do boje se dnes zapojili Baselli, Carmona, Pinilla nebo Gómez.

Právě Mauricio Pinilla se stal obětí prvního faulu a následně rozehrával přímý volný kop. Ten však poslal hodně vysoko nad bránu. Atalanta byla mnohem aktivnějším týmem a nebála se ani pověstné atmosféry na stadionu Renza Barbery. Biava se tlačil do zakončení, i když mu příliš nevyšlo. Mnohem větší radost museli mít fanoušci Orobici poté, co Daniele Baselli krásnou ranou po skvělé nahrávce od Pinilly poslal míč do sítě a Ujkani byl bez šance!

Jajalo přesnou přihrávkou na stranu našel Lazaara, který nezakončil podle svých představ. Nebyla to ale jen útočná linie, která dnes zdobila Nerazzurri. Týmu trenéra Edyho Rejy dnes vycházela především sázka na skvělou obranu, která si poradila i s Belottim. A když už Atalantě nešla kombinace, pomohli jí domácí. Těm už prakticky o nic nejde, největší zájem mají na prodeji hvězdného Paula Dybaly. A bez něj to zkrátka nefunguje ideálně. Na dnešní duel nebude příliš dobře vzpomínat Siniša Andelković, který se sice snažil odvrátit míč na přední tyči, ale hlavičkoval do vlastní brány - 2:0 pro Atalantu.

Po dvaceti minutách se málem prosadil Gómez, který však nastřelil ze třiceti metrů jen břevno! Palermo ani potom příliš nepřidalo na aktivitě a dál se spíše trápilo. Prim hráli hosté, i když ani jejich kombinace nebyla příliš přesná. Po třiceti minutách si na Vazquezův centr naběhl Rispoli a brankář Avramov se jen ohlédl. Stejný hráč musel likvidovat také akci nováčka na hřišti Quaisona, který dokázal zakončit skvělou nahrávku z hloubi pole. Zkušený Avramov si bez potíží poradil.

Palermo se přeci jen dočkalo kýžené branky. Dvě minuty před koncem první půle ji vstřelil Franco Vázquez, který byl v pravý čas na správném místě. Snesl se k němu míč od Quaisona a Vázquez přesnou hlavičkou s odrazem od země vstřelil kontaktní branku Palerma.

Do druhého poločasu už v dresu Atalanty nastoupil Luca Cigarini. Pět minut po změně stran se po rohovém kopu dostal k hlavičce Čočev, jenže jeho zakončení zastavil skvělý Biava! A to bylo klíčové, protože na druhé straně D'Alessandro našel nabíhajícího Alejandra Gómeze a ten už si poradil - 3:1.

Deset minut poté brankář Avramov chyboval při rozehrávce a Vázquez jej dobíhal. Avramov musel faulovat a dostal rovnou červenou kartu! Navíc hráči Rosanero kopali penaltu. K ní se postavil mladý útočník Andrea Belotti, ale pálil jen do břevna! Belotti zklamal také o chvíli později, když se dostal k odraženému míči, který posléze napálil mimo. V bráně Atalanty stál až třetí brankář Frezzolini, který si musel poradit s Rigonim. Dlouho ale novic mezi třemi tyčemi nevzdoroval. Mato Jajalo skvěle našel Rigoniho, který si míč zpracoval na prsa a krásnou ranou snížil na rozdíl jediné branky!

Quaison spolupracoval s Rigonim a Rispolim, jenže poslední jmenovaný pálil nepřesně.Deset minut před koncem utkání se ještě o střelu pokusil Rigoni, ale rána zkušeného záložníka skončila po teči na rohovém kopu. Ani hlavička Gonzaleze po centru Quaisona nemířila přesně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele