26. kolo
08.03.2015 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - AS Řím 0:0

AS cestuje do Věčného města opět pohrouženo do ticha, protože za svůj dnešní výkon si gratulovat nemůže. Proti Chievu Verona bylo jasným favoritem, ale nedařila se mu střelba ani kombinace. Herní projev Garciova týmu je po lepším intermezzu proti Feyenoordu opět ve stagnaci a dnes nedalo branku ani Chievu.

Do základu na stadionu Marc'Antonio Bentegodi vstoupili v barvách domácích například zkušený střelec Sergio Pellissier, kterého doplnil mladík Alberto Paloschi. V záloze jsme našli čtveřici Schelotto, Radovanović, Hetemaj a Izco. Pokud jde o AS, hodně se mluvilo o tom, že kapitán Francesco Totti bude odpočívat, protože jeho fyzická kombinace neníí už stavěná na pravidelnou zápasouvou praxi. Dnes ale nastoupil a byl podporován Gervinhem a Iturbem. Do zálohy se postavil zkušený Seydou Keita, Radja Nainggolan a mladík Leandro Paredes.

AS poměrně ovládalo první minuty hry a do pokutového území brankáře Bizzarriho se snášel jeden centr za druhým. Hosté ale opět dopláceli na tolikrát zmiňovaou absenci hrotového hráče. Po pěti minutách obrana Mussi Volanti chybovala, čehož málem využil Juan Manuel Iturbe. Ten sice nepatří k nejvyšším hráčům, ale přesto dokázal z voleje zakončit centr Gervinha. Do vedení ale mohlo jít Chievo.

Obrana římského celku si nerozuměla, míč se dostal do vápna a Sergio Pellissier udělal hokejovou kličku brankáři De Sanctisovi. Byl ale zahnán mimo gólový úhel a jeho centr před bránu byl přetažený. Chievo ale rozhodně bylo aktivnějším celkem a AS se opět trápilo. Po rychlé a jednoduché kombinaci unikl chybujícímu Astorimu Paloschi a centroval na Pellissiera, ale před ním zasáhl Manolas.

Velká komplikace pro Chievo nastal po souboji Federica Mattiella s Radjou Nainggolanem a pravděpodobně utrpěl otevřenou zlomeninu holenní kosti. Na hrací plochu se místo něj dostal Valter Birsa. AS nadále zkoušelo směrem dopředu něco vymýšlet, ale jeho hra se omezovala na několik nepřesných nahrávek. Zajímavou šanci měl Leandro Paredes, který pálil ze standardní situace, ale mířil jen do brankáře Bizzarriho. Chievo hrozilo víc, než si asi obránci AS představovali. Římané působili dojmem týmu, který v ofenzívě neví, co přesně by měl hrát.

Do pokutového území se sice snášely další centry, ale hráči AS před nimi spíše couvali. Deset minut před koncem první půle se do vápna hnal Totti, ale byl faulován Dainellim. Totti ale už dlouho nedal branku z přímého kopu a dnes to nebylo jiné. Skóre se nezměnilo ani po nahrávce Iturbeho na rozběhnutého Gervinha. Někdejší hráč Arsenalu obešel jednoho protihráče a po kličce do strany pálil, ale nepřesně. Po sprintu k vápnu chtěl pálit také Nainggolan, ale byl včas zastaven.

S přibývajícím časem se množily také střelecké pokusy. Za hosty to nejprve zkoušel Ashley Cole, po něm se od Tottiho dostal míč k nabíhajícímu Paredesovi. Mladý Argentinec ale mířil jen do Bizzarriho. Velkou šanci měli také domácí, když se před bránou ocitl Valter Birsa, ale mířil jen těsně vedle. Pak už dostal prostor nejlepší střelec AS Adem Ljajić, který nahradil kapitána Tottiho. Další minuty na hřišti dostal také talentovaný útočník Daniele Verde. Jeho přítomnost se ihned projevila, protože As lépe napadalo a mělo více pohybu.

Dvacet minut před koncem utkání se ke střele po rychlém brejku dostal Riccardo Meggiorini, ale pálil jen do připraveného brankáře Bizzarriho. Na opačné straně šel prakticky sám na bránu, ale jeho reakce při zpracování nebyla z nejpohotovějších. AS se nakonec protrápilo k bezbrankové remíze.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 AS

Reagovat
Furia Ceca

1:1 jako vždy

Reagovat
scr

0:2 tri body do rima!!!

Reagovat
Il Principino

FORZA ROMA!!! 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Fredericovo zranění je více než ošklivé...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele