31. kolo
19.04.2015 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - SSC Neapol 0:3

Neapol si s přehledem poradila s domácím Cagliari Calcio a nastřílela mu tři branky. Cagliari bylo poměrně bezbranné a neznamenalo pro hostující celek žádné nebezpečí. O zásahy se v dresu Partenopei postarali José Callejón a Manolo Gabbiadini. Vlastní branku si připsal Antonio Balzano. Neapol dokonce dohrávala v deseti, když byl vyloučen Cristian Maggio.

Cagliari nastoupilo vepředu s hráči jako Farias, Sau, Mpoku. Prostor před brankářem Brkićem čistili obránci Balzano, Ceppitelli, Rossettini a Avelar. Před Andújarem nastoupili Maggio, Albiol, Koulibaly a Strinić. V záložní řadě se objevili Jorginho a Gargano. O ofenzívu se v Neapoli starali Callejón, Hamšík, Lorenzo Insigne a jediný hrotový útočník Gonzalo Higuaín.

Ve druhé minutě se dostala do šance Neapol. Marek Hamšík poslal nadýchaný centr do pokutového území, ale domácí obrana Cagliari poslala míč do zámezí. O chvíli později brankář Andújar vyrazil míč pouze před sebe kam dobíhal Mpoku, ale brankář Neapole rychle míč opět dostal pod svou kontrolu. V osmé minutě se do vápna dostal Gonzalo Higuaín. Jeho střelecký pokus ale brankář Brkić vyrazil do bezpečí.

Marek Hamšík zatáhl míč do pokutového území, ale jeho následnou přihrávku zastavila obrana soupeře vez větších potíží. Několik dalších centrů se snášelo do vápna na Gonzala Higuaína, ale ani jeden z nich nedokázala argentinská hvězda zpracovat dost dobře. Jedním z nejlepších hráčů na hřišti byl slovenský kapitán Marek Hamšík. Ten se dostal po 24 minutách k míči, narýsoval přesný pas dopředu na nabíhajícího Josého Mariu Callejóna a ten si mezi beky převzal míč. Španělský záložník si počínal skvěle a prostřelil brankáře Brkiće!

Deset minut před koncem první půle se do dvou šancí dostal sám Marek Hamšík. Slovenský záložník a dnes skvělý hráč svou střelou z hranice velkého vápna pořádně protáhl brankáře Brkiće. Další rohový kop rozehrál Lorenzo Insigne, ale jeho centrovaný míč odvrátila obrana Cagliari. Jednu minutu před koncem prvního poločasu se Neapol prosadila podruhé. Marek Hamšík vymyslel další skvělou nahrávku do vápna. Jeho prudký centr do pokutového území, který směřoval na Lorenza Insigneho, si však do vlastní sítě srazil obránce Balzano - 2:0.

Po změně stran se Cagliari chtělo nadechnout k velkému obratu, alespoň tak si to zřejmě plánoval trenér Zdeněk Zeman. Albin Ekdal vyslal skvělý lob na nabíhajícího M'Pokua, ale ten nedokázal zakončit. Do zakončení v pokutovém území se po centru Hamšíka dostal Callejón, ale jeho pokus zablokoval Danilo Avelar. Deset minut po změně stran se do šance probojovával Gonzalo Higuaín, ale nezakončil přesně.

Poté se na hřiště dostal Manolo Gabbiadini a stačilo mu jen pár minut na to, aby skóroval. Stál za vápnem, nakročil si směrem k vápnu a krásnou ranou nedal brankáři Brkićovi žádnou šanci! Neapol vedla o tři branky a na tahu bylo Cagliari. To ale nemělo vůbec snadné.

Následně si Neapol náladu trochu zkomplikovala, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Cristian Maggio. José Callejón se pěkně uvolnil a následně nacentroval míč do pokutového území, ale tam si balon stáhl brankář Brkić. Patnáct minut před koncem se do zakončení se dostal Samuele Longo, ale pálil vedle. Sedm minut před koncem Andrea Cossu našel nabíhajícího Saua, ale ten nezakončil podle svých představ. Neapol je 4., Cagliari až předposlední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele