29. kolo
04.04.2015 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - SS Lazio 1:3

Lazio nadále vítězí a je stále v těsném kontaktu s druhým AS. Biancocelesti dnes porazili Cagliari na jeho půdě 3:1 a minimálně do večerního zápasu Sampdorie má na třetím místě už sedmibodový náskok. V utkání se pískaly dvě penalty, ale jenom jednu z nich Bíglia proměnil. Domácí také přišli o vyloučeného Diakitého.

Začátek utkání nabídl vyrovnanou podívanou a obě strany si vypracovaly několik brankových příležitostí. Z volného přímého kopu se postaral o rozruch Avelar, ale Marchetti dobře zasáhl.

Skóre se poprvé změnilo přesně po půlhodině hry a do vedení šli hosté. Anderson poslal ze strany na malé vápno přesný balón, Mauri jej ještě prodloužil na Kloseho a německý útočník neměl problém trefit odkrytou branku - 1:0 pro Lazio.

Cagliari chtělo co nejrychleji odpovědět, z velké dálky napřáhl Dessena, jenže nebyl úspěšný. Tři minuty před koncem zápasu vyslal další nnebezpečný přímý kop, tentokráte M'poku, ale Marchetti znovu perfektně zasáhl. Cagliari mělo svoje šance, nehrálo špatně, ale chybělo tomu gólové vyjádření.

To ale přišlo krátce po změně stran, Marco Sau v nepříliš komfortní pozici, si všiml povyběhnutého Marchettiho a pohledným lobem ho překonal - 1:1. Lazio ale okamžitě převzalo iniciativu a zanedlouho si vzalo vedení zpátky. Rossettini si ve vápně počínal nedovoleně, sudí vše zaznamenal a odpískal pokutový kop. Lucas Bíglia ho s přehledem proměnil a Lazio znovu vedlo. O chvíli později mohli hosté zvýšit, ale Anderson domácího brankáře nepřekonal.

V 68.minutě přišel penaltový okamžik číslo dvě. Faulem se provinil Diakité a nejenže se kopala penalta, ale došlo také k vyloučení. Lucas Bíglia si chtěl vše zopakovat, jenže protentokrát se mýlil a Lazio stále vedlo jen o jednu branku. Nicméně zápas mělo ve svých rukou, Anderson s Keitou pak spálili neuvěřitelné šance a definitivní rozhodnutí přinesl až závěr. Ve druhé minutě nastaveni se po rozehrávce odhodlal k dalekonosné pumelenici Marco Parolo a krásnou trefou uzavřel skóre na 3:1 pro římský celek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele