13. kolo
30.11.2014 15:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 0:4

Fialky si zcela jasně poradily s domácím Cagliari Calcio a trenér Zdeněk Zeman musí opět odložit své ofenzivní choutky. Hlavní hvězdou dne se stal Matías Fernández, který se do střelecké listiny zapsal dvakrát. Po jedné brance přidali ještě Mario Gómez a Juan Cuadrado.

Cagliari se hned po rozehrávce vydalo dopředu, ale nahrávku do strany Farias nezachytil. Luca Rossettini fauloval před svým vápnem, takže se Fialkám naskytla příležitost zahrávat volný přímý kop. Fernández to zkusil přímo na branku, ale Alessio Cragno se blýskl skvělým zákrokem! Cagliari zabralo a snažilo se aktivně napadat, takže se Fialky musely uchylovat k nešetrným zákrokům. Za jeden takový obdržel žluté napomenutí Borja Valero.

Na Sardinii vládlo hodně větrné počasí a hráčům se hrálo velmi těžko. Hodně zajímavou akci vymyslel Cossu, který nakonec i zakončoval rychlý protiútok, ale pod nohy se mu těsně před brankářem Netem vrhl pozorný Stevan Savić. Ve vápně hostů se k míči dostal Ibarbo, jenže tomu se nepodařilo zakončit podle představ. Fiorentina stupňovala svůj tlak a brankář Alessio Cragno musel několikrát předvést skvělý reflex, aby alespoň vyrazil centr do vápna.

Ani jeho schopnosti ale nezabránily Fiorentině ve vstřelení první branky. Po faulu se k míči postavil Matías Fernández, který měl zřejmě v úmyslu centrovat "do ohně", ale k jeho údivu míč propadl bez jakéhokoli přičinění jeho spoluhráčů až do sítě - 0:1.

O dalších pár minut později se Albin Ekdal nebezpečně napřahoval. Nejprve z hranice penalty ale nepropálil hradbu těl hostujících obránců, takže se hosté vydali do přečíslení. Na jeho konci byl Juan Cuadrado, který hlavičkoval nepřesně. Krátce před změnou stran se nejvýše do vzduchu po dobrém centru vyšrouboval nevysoký Marcos Alonso, ale nezakončil ideálně. Minutu před koncem nepotěšil Zdeňka Zemana ani Victor Ibarbo, který se sice dostal až k zakončení před Netem, ale nemířil přesně.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla, ale její mladší "sestra" byla mnohem zajímavější. Pět minut po změně stran se opět Cagliari hnalo za brzkým gólem, ale také tentokrát ztroskotal aktivní Cossu na skvělém brankáři Netovi. O pouhou minutu později se netrefil ani Diego Farías. O to větší šok pro Cagliari znamenal míč u nohy Matíase Fernándeze, který sice byl obklopen třemi protihráči, ale protože ti se k jeho napadání neměli, rozhodl se mladý záložník pro střelu. Překvapil tím nejen obránce před sebou, ale hodně zaskoče vypadal i brankář Cragno, který na míč nedosáhl - 0:2.

Cragno musel několikrát ukázat své schopnosti, protože do velké šance se dostal neúspěšný zakončovatel Mario Gómez, který ale v dobré pozici poslal míč mimo. A stejně kvalitní zákrok musel Cragno předvést proti akci španělského technika Borjy Valera, který nepálil vůbec špatně. Dvacet minut před koncem musel do akce i Neto, který na poslední chvíli likvidoval skvělou šanci Desseny. To byl zřejmě klíčový zákrok, protože o chvíli později opět Zemanova defenzíva chybovala a dovolila soupeři jít ve dvou hráčích na samotného Cragna. Mario Gómez - 0:3.

Festival otevřených dveří v zadních řadách Cagliari pokračoval a využil jej také rychlík Juan Cuadrado. Ten si naběhl s míčem za obranu soupeře a Cragna překonal dnes naposledy. Cagliari opět potvrdilo, že v jeho zápasech padá mnoho branek. Bohužel pro fanoušky Isoliani ale dnes všechny čtyři padly do sítě domácích. Nepomohl jim ani Samuel Longo, který v závěru napálil tyč. Cagliari je nyní až na šestnáctém místě neúplného programu Serie A.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, tuttomercatoweb.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele