18. kolo
11.01.2015 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - AC Cesena 2:1

Druhé vystoupení Cagliari pod vedením Gianfranca Zoly konečně vyšlo na výbornou, tedy určitě co se výsledku a zisku bodů týče. Sardiňané totiž zvítězili v klíčové záchranářské bitvě nad Cesenou 2:1.

Domácí, vědomi si selhání z minulého kola, vstoupili do utkání hodně aktivně a první branka na sebe nenechala dlouho čekat. Už v desáté minutě byl ve vápně faulován Ekdal a sudí pískl pokutový kop. Každopádně Giorgi z desítky selhal, Leali ho skvěle vychytal, avšak na bezprostřední dorážku Joaa Pedra už byl krátký. Cagliari tak vedlo brzy 1:0. A vedoucí brankou aktivita domácích neustala. O několik minut později si Pedro narazil s Donsahem a druhý jmenovaný nechytatelně k tyči zakončil - 2:0. Cesena si mohla do šaten odnést ještě výraznější ztrátu, ale závar v první minutě nastavení nakonec přežila bez újmy.

Byl to poločas jednoho týmu, Cagliari vedlo zcela zaslouženě a mělo skvěle nakročeno k vítězství. Pokud chtěla Cesena myslet na bodový zisk, potřebovala po změně stran pořádně zabrat. Hned z kraje druhého poločasu mohla dokonce snížit, ale Brienza z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil branku. Útočník hostí se připomenul i po hodině hry, ovšem ani jeho další rána v síti neskončila. Na druhé straně si zase udělal prostor ke střele Longo, ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

V závěru zápasu si domácí hlídali pohodlný náskok a Cesenu drželi v bezpečné vzdálenosti od svojí branky. V 89. minutě ale zničehonic snížil Franco Brienza. Z levé strany propadl centrovaný míč až na vzdálenější tyč, kde se nacházel nehlídaný Brienza a v samotném závěru bylo zaděláno na drama.

Cesena dělala v nastavení co mohla, ale čas se jí rychle krátil a Cagliari nakonec vše ustálo. Po další prohře je Cesena nadále poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zola vyhrává proti čučkám a lachtani tleskaj Zeman odehrál sérii proti týmům ze špice a až na Chievo ty nebylo zlé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele