30. kolo
12.04.2015 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - US Sassuolo 2:1

Atalanta Bergamo učinila veledůležitý krok na cestě za záchranou, když v domácím prostředí, v dobré podívané, porazila Sassuolo 2:1. Bergamaschi tím odskakují Ceseně, která naopak svůj duel nezvládla. Dvakrát se za domácí prosadil Germán Denis.

Diváci, kteří si dnes našli cestu na stadion Atleti Azzurri D'Italia rozhodně nemohli litovat. Parádní atmosféra, dobrý fotbal i zbytečné vyloučení, to vše bylo k vidění. Atalanta zahájila utkání aktivněji, ale své šance mělo i Sassuolo. Alejandro Gómez nadvakrát nedokázal překonat Consigliho a na druhé straně Sansoneho zastavil v šanci až praporek pomezního. Ve 30.minutě orazítkoval tyč Paolo Cannavaro a ve 41.minutě vypálil tvrdý projektil aktivní German Denis. Změna skóre se poprvé udála ve 42.minutě a byl u toho opět German Denis. Argentinský útočník byl ve vápně zcela nehlídáný a po nenápadném centru, který se k němu dostal, zvolil akrobatické zakončení a nůžkami poslal Atalantu do vedení -1:0. První poločas ještě mohl skončit remízou, ale pěkná střela Domenica Berardiho našla jen domácího brankáře Sportiella.

Sassuolo se vyrovnání přeci jenom dočkalo, ale stalo se tak až v 59.minutě. Domenico Berardi předvedl svojí rychlost, pláchl s míčem a jakýmsi obstřelem nedal Sportiellovi žádnou šanci - 1:1. Ale tento výsledek vydržel jen chvíli. Brighi se dostal do kontaktu s Morelezem a sudí odpískal pokutový kop. Ke kontaktu nejspíše skutečně došlo, ale penalta byla posouzená celkem přísně. Nicméně German Denis se vůbec nerozpakoval, poslal míč do prostřed branky a proměněnou penaltou vrátil vedení na stranu Atalanty.

Neroverdi museli dotahovat, ale dvacet minut před koncem zápasu předvedl zbytečný faul Simone Missiroli a uviděl červenou kartu. Oslabené Sassuolo to pak mělo proti Atalantě složitější, to navíc mělo další šance na gól, ale Denis v dobré pozici odmítl hattrick a netrefil branku.

V 81.minutě se počet sil na hřišti vyrovnal. Giuseppe Biava předvedl stejně jako Missiroli zbytečně ostrý skluz a ani s ním neměl hlavní sudí žádné slitování. Bergamaschi ještě museli ubránit pět minut nastaveného času a po té, co tuto misy zvládli, se mohli začít radovat z velmi důležitého vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele