25. kolo
01.03.2015 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 1:2

Drama až do posledních minut a velký obrat. I tak by se dalo stručně charakterizovat utkání mezi domácí Atalantou Bergamo a janovskou Sampdorií. Dobře to nakonec dopadlo pro hosty, kteří slaví těsnou výhru a domů si vezou tři body. Cesta k nim ale rozhodně nebyla snadná.

Atalanta se spolehla na lepšícího se mladého brankáře Sportiella, v útoku měl hlavní roli hrát zkušený Mauricio Pinilla a Alejandro Papu Gómez. Sampdoria chtěla po remízovém derby konečně uspět a získat tři body. Trenér Siniša Mihajlović proto poslal do hry smrtící trojlístek v podání Samuela Eto'a, Stefana Okaka Chuky a Luise Muriela. Nakonec mu sázka na ofenzívu vyšla, i když jako první inkasoval právě jeho tým. Po šestnácti minutách se totiž trefil Guglielmo Stendardo. Luis Muriel ale dvacet pět minut před koncem srovnal a Stefano Okaka Chuka nakonec vstřelil rozhodující gól na 2:1.

Už od prvních minut bylo jasné, že hlavním hráčem bude hostující Sampdoria. Ta se vrhla do soupeře s chutí i silou a nescházelo mnoho, aby vedla už po minutě hry. Okaka našel v dobré pozici Eto'a který ale z voleje poslal míč pouze vysoko nad branku Sportiella. Luis Muriel se dostal zpoza vápna ke střele, ale Sportiello byl také tentokrát dobře připraven. Eto'o se po deseti minutách snažil najít vepředu nabíhajícího Okaku, ale obránci Orobici dobře zasáhli.

O to větší překvapení se událo po patnácti minutách, když centr ze strany propadl až k volnému Guglielmu Stendardovi na zadní tyči a ten se prosadil - 1:0 pro domácí.

Atalanta byla při chuti a akrobaticky se pokoušel zakončovat také mladík Daniele Baselli, ale to se mu příliš nepovedlo. O poznání nebezpečnější pokus si na své konto připsal nizozemský univerzál Urby Emanuelson. Ten se uvolnil zpoza šestnáctky a vypálil. Výborný zákrok si připsal brankář Viviano, který byl včas na místě. Emanuelsonův další centr našel přesně hlavu Pinilly, ale ten byl v těžké pozici a netrefil míč ideálně. Mnoho problémů nenadělala brankáři Sportiellovi ani Acquahova střela z velké dálky. První půle skončila těsným vedením domácích.

Do druhého poločasu se Doria snažila vstoupit lépe a dařilo se jí to. Daleko častěji měla míč na svých kopačkách a její hra dostala větší řád. Deset minut po změně stran se Dorii naskytla šance zahrávat volný přímý kop. Murielova střela ale přelétla úplně vše. O chvíli později se Doria dostala do další velké šance a opět u toho byl Luis Muriel. Jeho další tvrdá rána ale brankáře Sportiella nepřekonala. Po hodině hry Duncan poslal míč přesně na hlavu Okaku, jehož hlavičku z brankové čáry vyhlavičkoval jeden z obránců Atalanty. K míči se dostal opět Muriel, ale mířil mimo!

Duel s brankářem Sportiellem prohrál také Stefano Okaka Chuka, který nastřelil jen svého soka. Okakova spolupráce s Murielem už ale ovoce nesla, protože střela Muriela zapadla po přiťuknutí Okaky do sítě - 1:1.

Do velké šance se dostal domácí střelec Germán Denis, ale na brankáře Viviana si nepřišel. A muselo ho to hodně mrzet, protože Duncanovu střelu z levé strany vyrazil gólman Sportiello pouze za sebe a u míče byl nejrychleji útočník Stefano Okaka Chuka. Tomu už nedělalo problém dostat míč do prázdné brány a Doria vedla. Své vedení nakonec udržela, takže je nyní na šestém místě. Atalanta je až sedmnáctá a musí se obávat o svou pozici těsně nad zónou sestupu, která se nebezpečně přibližuje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele