1. kolo
31.08.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta neskórovala, Verona veze bod

Luca Toni coby nový kapitán veronského týmu si dnes gól nepřipsal, ale jeho tým má po výletě do Bergama alespoň jeden bod. Diváci nejspíš na tento duel nebudou vzpomínat příliš dlouhou, protože góly - to pověstné koření fotbalu - dnes nedostali.

Hosté z Verony začali utkání mnohem aktivněji, neustále napadali rozehrávku soupeře a sami drželi hru dost daleko od vlastní brány. Atalanta naopak spoléhala na rychlé kontry, které táhl především Estigarribia s Bonaventurou. Rychlonozí ofenzivní hráči kombinovali po sedmi minutách v blízkosti hostující brány, ale nakonec vinou špatné nahrávky jejich akce neskončila ani střelou.

Hellas přebíral aktivitu od úvodních minut, takže se domácí především bránili. Luca Toni měl vepředu zpracovávat dlouhé nakopávané míče, podporoval jej také Juanito Gómez. Ale zkušený italský střelec dnes neměl svůj den a urostlý zadáci orobici jej pečlivě hlídali. O efektní zakončení kopem přes hlavu se sice pokusil German Denis, ale jeho rána neměla potřebné parametry a zamířila vysoko nad bránu. Luca Toni na opačné straně využil svých parametrů a dostával se do vápna, kde také posléze zakončil. Ani to ale nestačilo, protože míč napálil těsně nad.

Brankář Marco Sportiello měl co dělat, aby zlikvidoval další nápor veronského týmu. Opět Luca Toni, tentokrát ale někdejší hráč Fiorentiny nahrával pod sebe na Boška Jankoviće. Janković ale zazmatkoval a brankář Sportiello si s celou akcí poradil na výbornou. A následovaly další dlouhé minuty pozvolné kombinace a nepřesných nahrávek. Atalanta působila dojmem, že se od úvodních vteřin smířila s bodem a víc že jich ani nechce. Hellasu na druhou stranu chyběla kreativita.

Druhá půle byla o poznání lepší a hned v jejím úvodu jsme se dočkali několika zajímavých akcí. Nejprve na straně domácích, když Davide Zappacosta zpracoval míč, pelášil s ním k bráně soupeře a předložil jej na malé vápno nabíhajícímu Moralezovi. Ten byl ale tísněn vracejícími se obránci a míč napálil hodně vysoko nad břevno. Moralez napodruhé již nezakončoval sám a nechal vše na Denisovi. Ten si ale vedl obdobně - oblouček za obranu sice prošel, ale nahrávka a zakončení již tak dobré nebylo.

Po hodině hry se k hlavičce dostal muž, který v porovnání se svými konkurenty nemusí při zakončení hlavou ani vyskakovat. Luca Toni navíc opřel míč o zem, což ale nakonec balon směřovalo mimo tři tyče. Atalanta se dostávala dopředu po levé straně, ale Dramé nezastihl přihrávku na hrací ploše. Atalanta nabírala na tempu až v samotném závěru, ale Hellas byl na tuto variantu připraven a její činnost dobře eliminoval. Oba celky se tedy nakonec rozešly s bodem v kapse.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele