38. kolo
30.05.2015 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Atalanta Bergamo - AC Milán 1:3

AC Milán udělal za letošní bídnou sezonou vítěznou tečku, když Atalantu porazil na jejím hřišti 3:1. Rossoneri vyhráli podruhé v řadě. Hrdinou zápasu se stal ex-bergamský Giacomo Bonaventura, jenž vstřelil dvě branky. Jedinou trefu domácích obstaral Daniele Baselli, hráč mířící po sezoně právě do AC Milán.

Milánští hráli už jen o napravení reputace, o udobření svých fanoušků a také o to, jak co nejvíce vylepšit stávající desáté místo. Na druhé straně Atalanta už měla jistotu záchrany, nicméně proti Milánu se chtěla vytáhnout. Zvláště Daniele Baselli, hráč, který po sezoně zamíří do AC Milán, se prosadil ve 21. minutě, ale branky Pazziniho a Bonaventury znamenaly obrat a tři body pro Milán.

Baselli musel být pochopitelně hodně při chuti a milánskému vedení se předvedl už v osmé minutě, kdy si naběhl na Cigariniho centr, ovšem Abbiati předvedl skvělý zákrok a pro tentokrát Milán od inkasované branky uchránil. Rovněž další šance patřila Bergamaschi, Denis dokonce hlavou orazítkoval břevno! Laxní začátek Rossoneri nemohl uniknout bez trestu, ve 21. minutě dopadl Moralezův centr až k Basellimu, který jej nekompromisně poslal do sítě - 1:0 pro Atalantu.

Milán ale poměrně rychle odpověděl, Masiello ve vápně jasně fauloval Pazziniho a sudí foukl do píšťalky. Sám postižený vzal vše na sebe a proměněnou penaltou srovnal na 1:1. Zároveň tím zaznamenal svůj 101. gól v Serii A. A Milán nadále pokračoval v náporu a krátce po vyrovnání dokonce strhl vedení na svojí stranu. Po obrovském závaru trefil Pazzini tyčku a dorážející Giacomo Bonaventura dal na 2:1 pro AC Milán.

Druhý poločas nezačal zrovna v závratném tempu, Atalanta se sice snažila dostat hosty pod tlak, ale to se jí vůbec nedařilo. Až v 67. minutě nadělal velké starosti Abbiatimu Denisův centr a následná Moralezova koncovka skončila mimo. Atalantě se nedařilo a deset minut před koncem zápasu jí zasadil smrtící úder opět Giacomo Bonaventura. Laxní obrana domácích dovolila Van Ginkelovi naběhnout si na zadní tyč, poté se před Sportiellem objevila hned čtveřice hráčů v bílém, ale jak Van Ginkel, tak i Bonaventura netrefili tisíciprocentní šance. Bonaventura dokonce napálil tyč, ale měl možnost dorážky a na podruhé už byl úspěšnější - 3:1 pro AC Milán. Třetí gól hostů znamenal konec utkání, AC Milán tedy zvítězil, ale i přesto je pro ně konec sezony spíše vysvobozením.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele