36. kolo
18.05.2015 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Parma FC 3:0

Fiorentina zdemolovala beznadějně poslední Parmu a připsala si na domácím stadionu důležité tři body. Celkem poklidné utkání rozhodla Viola třemi zásahy, o které se postarali Gonzalo Rodríguez po třinácti minutách, Alberto Gilardino a následně také Mohamed Salah, který se trefil deset minut po změně stran a uzavřel tím skóre zápasu.

Už po čtyřech minutách si Abdelkader Ghezzal připsal první střelu zápasu, když se pokusil o nebezpečné zakončení přes bránícího hráče. Gólman Neto s tím však počítal a jeho střelu zneškodnil. Práci měl také jeho kolega na druhé straně Antonio Mirante. Ten už vyhlíží nové angažmá poté, co Parma oficiálně sestoupila. Dnes se musel ještě koncentrovat a připomněl mu to například Alberto Aquilani. Někdejší hráč římského AS zkusil štěstí z voleje z hranice šestnáctky a namířil svou ránu právě do brankářových rukavic.

Ostatně, úvod zápasu byl hodně zajímavý a šance se střídaly na obou stranách barikády. Stoprocentní šanci na první vstřelený gól měl útočník Raffaele Palladino, který však v pádu minul odkrytou bránu Violy! Byla to ale právě Viola, která se ujala vedení v zápase. Centr z levé strany odvrátil parmský kapitán Lucarelli jen na hlavu Gonzala Rodrigueze, který využil své centimetry i zkušenosti a poslal míč do sítě - 1:0 pro výběr trenéra Vincenza Montelly.

O dvě branky mohli domácí vést jen o chvíli později, když si do vápna naběhl egyptský šikula Mohamed Salah, který se prodral až do šestnáctky, jenže poměrně snadno přestřelil bránu Antonia Miranteho. Po dvaceti minutách se do šance dostal také slovinský záložník Josip Iličić, který tvrdě vypálil a Mirante střelu stihl pouze zkontrolovat pohledem. Brankář Mirante byl v permanenci také po další chybě své obrany, když se do vápna prosmýkl Pasqual, který notně vystrašil brankáře Ducali. Mirante svou úlohu nakonec zvládl.

Raffaele Palladino svou šanci neproměnil a na druhé straně Viola trestala. Josip Iličić nejprve tvrdě vypálil a brankář Mirante dostal jeho střelu jen na roh, ale ani to mu neposkytlo dostatek klidu. Z následného rohového kopu se totiž snesl míč na hlavu Alberta Gilardina, který předskočil bránícího Lucarelliho. Přesnou hlavičkou navýšil vedení toskánského celku na dvě branky.

Stejný hráč mohl ještě do konce první půle přidat svou druhou branku, ale nepochopitelně skvělý brejk zahodil a netrefil prázdnou bránu! Po změně stran Viola přidala, jenže přidali také hosté. Nocerino ze skvělé pozice trefil jen nejblíže stojícího hráče, kterým byl Tomović. Mohamed Salah si nadvakrát zpracoval míč a vypálil těsně vedle. Jako nůž máslem poté prošel Mohamed Salah obranou svého soka, když převzal přihrávku za vápnem, udělal s míčem pár kroků a jen tak mimochodem prostřelil marně zasahujícího Miranteho!

Další centr do vápna si našel ofenzivně laděný Ghezzal, který však pálil hlavičkou jen těsně vedle. Iličić se ocitl s míčem na kopačce ve vápně, avšak nic nevymyslel. Patnáct minut před koncem se na hřiště dostal velezkušený Alessandro Diamanti, který nahradil unaveného Mohameda Salaha. Dvě minuty před koncem utkání se do míče zpoza vápna. Trefil ale jen břevno, i když rána to byla vskutku krásná! Brankář Mirante dostal ještě jednu branku, jako by neměl už tak smutný život. Ale naštěstí pro něj pro ofsajd nebyla uznána. Fiorentina je pátá, Parma tradičně poslední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele