14. kolo
05.12.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šlágr kola v Toskánsku bez gólů

V Toskánsku se vítězná série Juventusu zastavila, protože hosté nedokázali překonat brankáře Neta. Skvělým výkonem se blýskla defenzíva domácích Fialek, která udržela na uzdě i hráče jako Fernando Llorente, Kingsley Coman nebo Carlos Tévez. Výsledek tentokrát nezachránil ani zachránce minulého zápasu Andrea Pirlo.

Juventus čeká v týdnu velmi atraktivní utkání s Atléticem Madrid. Proti španělskému celku možná nemusí vyhrát, ale případná prohra by z utkání učinila velké drama. Není divu, že trenér Max Allegri posadil jen na lavičku hráče jako Carlos Tévez a Alvaro Morata. Do základní sestavy se dostal i mladík Kingsley Coman. Netradiční čas ale přesto znamenal vysokou návštěvnost a sliboval velmi vypjaté utkání. A toho se divákům, kteří si našli cestu na stadion Artemia Fanchiho, dostalo.

Po pouhých dvou minutách dostala Fiorentina šanci zahrávat přímý volný kop, jenže ostřílený záložník David Pizarro vypálil nepřesně. Na opačné straně se už trochu lépe dařilo Pogbovi. Mladý Francouz se dostal s míčem u nohy ze strany až před vápno, jenže následně zamířil těsně nad břevno. Stejně se vedlo i zkušenějšímu Pirlovi, který vypálil z hranice vápna. Třetí zajímavou ránu vytěsnil mimo nebezpečí Gianluigi Buffon a Matias Fernández to musel zkusit znovu.

Juventus Turín velmi dobře napadal jakýkoli pokus o rozehrávku domácího týmu. Fialky to musely zkoušet střelami z větší vzdálenosti, protože kombinace skrz silnou středovou linii hostí neměla smysl. Hvězdný Juan Cuadrado se odhodlal ke střele, jenže těsně minul břevno. Sudí Nicola Rizzoli musel několikrát napomínat hráče na obou stranách a do konce první půle udělil po žluté kartě na každé straně dvakrát. První poločas zakončil zajímavou střelou Arturo Vidal, který ale také mířil těsně vedle.

Nástup do druhé půle se povedl mnohem lépe hráčům Staré dámy. Obránci před Netem si nedali pozor na Patrice Evru, který se dostal z levé strany ve vápně k zakončení. Brankář Neto ale nezmatkoval a skvělým zásahem vyrazil míč mimo nebezpečí. Deset minut po změně stran se míče chopil Paul Pogba, proběhl půlku hřiště a chystal se do vápna domácích. Na poslední chvíli se ale na svém místě ukázal vracející se Stefan Savić, který svému soupeři zatarasil cestu.

Po hodině hry došla trenérovi Allegrimu trpělivost a v zájmu tří bodů vyslal do boje zkušeného Carlose Téveze. Ani ten se ale do hry nezapojil způsobem, který od něj trenér očekává. Naopak měli blíže ke gólu domácí hráči. Juan Cuadrado napřáhl z velké vzdálenosti a zpoza bránících těl vystřelil. Brankář Buffon viděl projektil až na poslední chvíli, ale přesto míč vyrazil mimo. Dvacet minut před koncem se do dění zápasu zapojil Khouma Babacar a jeho přítomnost byla na hřišti hodně znát. Po velmi zajímavém průniku se Babacar dostal do zakončení, ale nemířil přesně. Následně zpracovával míč pro nabíhající spoluhráče, ale obrana Juve si poradila.

Ani Carlos Tévez nezahálel a několikrát se pomalu dostával do zakončení. Na poslední chvíli jej ale od míče odstavil útočný faul nebo Stefan Savić. Střídající Khouma Babacar se pral s obránci Juve statečně a často souboje s ním bolely. Ani čerstvá síla v podobě Simoneho Padoina však Juventus nespasila. Favorit tak jen remizoval s domácí Violou a připsal si bod. Fiorentina je zatím na osmém místě tabulky. Lídr Serie A tak dal příležitost druhému AS, které má utkání k dobru.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

ACF Fiorentina 1:2 Juventus FC

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi ne no :DD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele