6. kolo
05.10.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Inter Milán 3:0

Inter Milán nedokázal uspokojit své fanoušky ani po stránce výsledky, ani po té herní. Nedařilo se mu téměř nic, naopak Viola může být se svým výkonem naprosto spokojená. O góly se podělilo trio Khouma Babacar, Juan Cuadrado a Nenad Tomović.

Po zápase s Cagliari trenér Nerazzurri Walter Mazzarri prohlásil, že je to pro tým jako facka, aby se dokázal vzpamatovat. Pokud měl pravdu, tak dnešní výkon nepochybně označí a tvrdé K.O. Fialky sebejistým výkonem "převálcovaly" milánský Inter a poslaly jej domů bez bodů a s prázdnou. I díky tomu stoupají na devátou příčku, zatímco Interu se opět nedaří. Za svým dnešním sokem zaostává o jeden bod.

Ačkoli se s míčem na kopačkách v prvních minutách po hrací ploše potuloval spíše Inter, jako první udeřila Fiorentina. Trenér Vincenzo Montella vsadil při neúčasti střelce Giuseppe Rossiho na mladíka Khoumu Babacara a ten se mu dlouhodobě odvděčuje důležitým brankami. Právě tento talent se obtočil kolem Jesuse a poté parádní ranou do levé šibenice nedal Handanovičovi žádnou šanci na efektivní zákrok - 1:0.

Také Inter spoléhá v předních liniích na mládí, zejména pokud jde o Maura Icardiho. Ten se dostal před vápno a jeho technická rána zpoza šestnáctky skončila jen o centimetry vedle pravé tyče domácí brány. Aktivnější ale byly Fialky, což dokumentovaly rychlé kombinace mezi Jasminem Kurtićem a Davidem Pizarrem. Několik výměn s míčem zavedlo balon k nohám Juana Cuadrada, který je jednou z největších hvězd domácího výběru. A není divu, protože jeho rána z pětadvaceti metrů byla další výstavní trefou!

Dalších patnáct minut se dopředu hnal spíše Inter Milán, který několikrát hrozil díky Danilu D'Ambrosiovi, Dodovi nebo Maurovi Icardimu, ale ani jeden z těchto mladíků nedokázal prostřelit hbitého brankáře Neta. Poměrně aktivní byl v útoku Interu také zkušený útočník Pablo Daniel Osvaldo, který má mimochodem s prostředím toskánského klubu své vlastní zkušenosti. Dnes se proti němu ale neprosadil.

A to ani ve druhé půli, která byla zejména ze strany hostů spíše nutným zlem. Osvaldo byl s míčem před vápnem a mohl vystřelit. Místo toho ale volil přihrávku na Icardiho, která neunikla pozornosti domácích obránců. M'Vila centroval zleva před bránu, Dodô se pokoušel hlavičkovat, ale na starost si jej vzal vysoký a obratný stoper Gonzalo Rodriguez. Balon do sítě nedopravilo ani domácí trio Aquilani, Pizarro, Babacar.

Tlak Fiorentiny nebyl příliš znát, ale když už domácí zahrozili, brankář Handanović se musel mít na pozoru. Juan Cuadrado obehrál M'Vilu, narazil si s Khoumou Babacarem a ocitl se sám před Samirem Handanovićem, jenž ale jeho následnou střelu dokázal nohou s obtížemi vyrazit! Neúspěchem skončila také souhra mezi mladíky Kovačićem a Icardim. Právě v té chvíli Viola rozhodla utkání. Nenad Tomović se dostal s balonem do vápna a přízemní střelou k levé tyči stanovil konečnou podobu výsledku.

Změnit jej nepomohla ani aktivita, kterou vyvinul mladík Mauro Icardi. Ten se sice hodně snažil, ale byl zastaven včasným skluzem od obránce Saviće. A Interu nevyšla ani snaha Danila D'Ambrosia. Bývalý hráč FC Turín si navedl míč na střed hřiště a po efektivní "zasekávačce" vypálil. Brankář Neto ale překonán nebyl. Poslední slovo v utkání měla Viola, kterou mohl počtvrté rozjásat mladík Bernardeschi. Ten se dostal až před brankáře Handanoviće, ale jeho pokus z blízkosti oceňovaný brankář vykryl. Přesto se radovat nemohl, neb inkasoval tři branky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele