22. kolo
08.02.2015 12:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 3:2

Viola vydřela těsnou výhru v utkání s nebezpečnou Atalantou. Fiorentina sice prohrávala, ale dokázala vstřelit dvě branky a rozhodnout.

Fiorentina na domácí půdě spoléhala na znovuzrozeného útočníka Maria Gómeze, kterému se v poslední době daří. Jeho útočným partnerem byl Alessandro Diamanti. Atalanta se pokoušela hrát skrze rychlé kraje a zejména Alejandro "Papu" Gómez měl být velkou posilou pro jediného hrota Orobici, kterým se stal Germán Denis.

Hosté z Bergama se pokoušeli ihned po výkopu založit akci a míč směřoval do vápna, ale brankář Tătăruşanu jej bez problémů sebral. Do další šance se na opačné straně hřiště pokoušel vysunout Borja Valero Gómeze, ale zasáhla pozorná obrana Orobici. Po pěti minutách se do další šance dostával Davide Zappacosta, který dokonce vystřelil, ale trefil jen nejblíže postaveného soupeře.

Stejný hráč si ale vše vynahradil o chvíli později. Nabíhal si na zadní tyč, kam směřoval přesný centr ze strany. Brankář Tătăruşanu situaci podcenil, stejně jako dva jeho obránci, kteří se ani hlavičkového souboje nezúčastnili. Zappacosta měl úlohu podstatně ulehčenou a dokázal poslat Orobici do vedení!

Ve dvanácté minutě se k vápnu blížil Alejandro Gómez a když viděl, že mu hráči nevěnují moc pozornosti, rozhodl se vypálit. Mířil dobře, ale jeho ránu z úhlu rumunský brankář vyrazil na rohový kop. Viola začala hrát až o chvíli později a vyplatilo se jí to. Po centru ze strany do vápna se k hlavičce dostal obránce José Maria Basanta a přesně umístěnou ranou překonal pozdě reagujícího brankáře Sportiela - 1:1.

Fiorentina v tu chvíli převzala roli aktivnější týmu a drala se vpřed. Při takovém stylu hry by se jí hodil Mohamed Salah, který ale ve své premiéře zůstal jen na lavičce náhradníků. Egyptský rychlík sledoval zkušeného Alessandra Diamantiho, jak se snaží technickou ranou obstřelit brankáře Sportiela, ale nepovedlo se mu to podle představ. Za hosty se pokoušel vstřelit druhou branku Alejandro Gómez, který střílel zpoza vápna. První půli uzavřel střelec vyrovnávací branky Basanta, který z akrobatické pozice pálil mimo.

Druhý poločas začala lépe Fiorentina, která se postupnou kombinací pokoušela dostat k brankáři Orobici. Mario Gómez ale zpracoval špatně. Následný protiútok Atalanta nevyužila. Z dalšího protiútoku Viola vstřelila gól, když do prázdné brány dorážel Mario Gómez. Jeho radost ale netrvala dlouho, protože stál v ofsajdu. Hra se ustálila v jasném tempu, Fialky tlačily a Atalanta se bránila. Bránit se musela bez Gianpaola Belliniho, který se zranil a musel být střídán. Z následné standardní situace mohl vstřelit další gól Mario Gómez, ale těsně před ním zasáhl Benalouane.

Po hodině hry se ze hřiště poroučel unavený Joauín a jeho místo zaujala nová posila z Chelsea. Mohamed Salah ale při své první akci s míčem ztroskotal na obraně Atalanty. A brankář Sportielo pro změnu zasahoval proti skvělé ráně Diamantiho. A právě Mohamed Salah ukázal, v čem jsou jeho silné stránky. Dostal míč do běhu, posunul si jej hlavou a chystal se vypálit, ale na poslední chvíli se k němu vrátil Benalouane.

Patnáct minut před koncem zápasu se jeden z nejaktivnějších hráčů na hřišti dočkal gólu. Alessandro Diamanti si naběhl do vápna, obešel dva protihráče, vyhnul se i spoluhráči Salahovi a krásnou technickou střelou překonal bezmocného Sportiela!

Atalanta se ale nevzdala a poslala na hřiště Richmonda Boakyeho. Tomu stačila chvíle na to, aby srovnal. Zappacosta skvěle prošel do vápna a poslal před bránu míč, na který nikdo nereagoval tak rychle, jako se to povedlo Boakyemu. Ten míč vlastně jen doklepl do sítě - 2:2. Ani to ale nebylo vše, protože poslední ránu měl na svědomí kapitán. Manuel Pasqual spasil svůj tým, protože si minutu před koncem naběhl do vápna a usměrnil do sítě centr od Matiáse Fernándeze - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
9augi9

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele