30. kolo
12.04.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - UC Sampdoria 1:1

Milánskému AC se znovu výrazně vzdalují poháry, Rossoneri opět nedokázali doma naplno bodovat a se Sampdorií Janov jen remizovali 1:1. Inzaghiho parta navíc musela dotahovat manko, neboť se jako první prosadil Soriano až poté srovnal De Jong.

Pro AC to byla klíčová bitva, pokud by totiž Sampdorii porazilo, ztrácelo by na Evropskou ligu čtyři body. Jenomže Rossoneri doma klopýtají často a znovu to potvrdili v tomto utkání. Nicméně na San Siru se hrál dobrý fotbal plný šancí. Už v prvním poločase se naskytlo oběma stranám několik dobrých příležitostí na skórování. Například Paletta musel zažehnávat hrozící nebezpečí po centru Mesbaha a na druhé straně se zase opřel do míče Van Ginkel. Jeho pumelenice však těsně minula tyčku. Ke střeleckému pokusu se odhodlal i Samuel Eto'o, který prostředí milánského stadionu moc dobře zná ještě z dob působení v Interu, ale stejně jako Van Ginkel nebyl přesný.

Ve 31.minutě udělal průvan v hostující defenzívě Ménez, jenž následně našel hlavu Destra a golman Viviano musel zasahovat. Hra se přelévala ze strany na stranu, další souboj Destra s Vivianem skončil opět lépe pro brankáře Blucerchiatti. Minutu před koncem prvního poločasu zazdil obrovskou šanci Alessio Cerci, měl spoustu času na přesné zakončení, ovšem balón poslal hodně vysoko nad.

Jediné co zápasu chybělo bylo gólové vyjádření. Krátce po změně stran měl k němu blízko Abate s Van Ginkelem. Obránce AC centroval a Van Ginkelovi chyběl jen kousíček! V pernamenci musel být i López, jenž vyrazil střelu Édera. A pak už to konečně přišlo, v 58.minutě předvedli hosté rychlou akci, míč si vyměnili Éder, Eto'o a Soriano a posledně jmenovaný nedal Lópezovi žádnou šanci - 1:0 pro Sampdorii Janov. V podstatě až do tohoto okamžiku bylo AC lepším týmem, po inkasované brance se dlouho nemohlo zmátořit, ale čtvrthodiny před koncem přišlo vysvobození. Sváteční střelec De Jong zvolil akrobatické zakončení a nakonec s pomocí teče Duncana dostal míč za Vivianova záda - 1:1.

Milán mohl skóre otočit, ale po krásné akci nastřelil střídající Suso jen tyčku! Poslední minuty zápasu včetně nastavení patřily domácímu týmu, ale Sampdoria nápor zvládla a z Milána si veze remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
LidoOP

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

forza milan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele