28. kolo
21.03.2015 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Cagliari Calcio 3:1

AC Milán se konečně dočkal vítězství a alespoň částečně vylepšil svojí špatnou situaci. Nutno ale říci, že mu pomohla nespravedlivě nařízená penalta. Na vítězství 3:1 měl hlavní podíl francouzský útočník Jérémy Ménez.

Cagliari bylo v úvodu vyrovnaným soupeřem. Milán sice častěji držel míč, ale v podstatě se na soupeřovu polovinu nedostával. Nudnou partii rozhýbala až první branka AC. Ve 22. minutě obdržel míč do vápna Ménez, jak je jeho dobrým zvykem, vzal situaci na sebe a pěkným obstřelem zajistil Milánu vedení - 1:0. Za chvíli byl v dobré pozici Antonelli a Brkič musel zasahovat. Do další šance se také dostal autor prozatím jediné trefy Ménez, ale tentokrát mu v zakončení chyběla větší přesnost. Jérémy Ménez byl v podstatě jediným mužem v barvách Rossoneri, který se snažil něco vymyslet a byl pro soupeře nebezpečím.

Milán vedl po prvním poločase 1:0, ale žádná hitparáda to z jeho strany nebyla. A jak už to tak u dnešního AC bývá, vedení nakonec neudrželo. Hned ve 47. minutě se dostal do průniku Diego Farías, doslova vykoupal Mexése a podél Lópeze srovnal na 1:1. Krásná akce v podání svěřenců Zdeňka Zemana. S výsledkem 1:1 se Milán smířit nechtěl a hned za tři minuty odpověděl. Paradoxně to byl Mexés, který tak odčinil předchozí zaváhání, kdo si naběhl do vápna a povedeným volejem vrátil vedení na stranu Rossoneri.

Domácí pak postupně přenechávali iniciativu hostům a měli velké štěstí, Cagliari totiž sahalo čtvrthodiny před koncem po vyrovnání. Crisetig byl v jasné ložence, ale zblízka napálil jen břevno! A poté přišel okamžik, který nakonec rozhodl. Cerci mimo vápno nasimuloval pád a sudí nepochopitelně odpískal pokutový kop. Jérémy Ménez si s penaltou poradil a vedení 3:1 už AC nepustilo. V samotném závěru ještě mohl zvýšit Pazzini, ale trefil jen Brkiče.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-O..........FORZA GRANDE AC Milan...............

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Hostům citelně chybí L.Riva,takže AC Milan by vyhrát měl,ale bude to asi pouze o gól.Tip tedy HX.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele