10. kolo
30.10.2013 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Zebry využily výhodu a zvítězily

Nováček ze Sassuola sice na úvodní branku matadora Di Nataleho zareagoval stejným počinem Simoneho Zazy, ale na gól mladíka Luise Muriela již odpovědět nedokázal.

Udinese chtělo využít předchozího zaváhání římského Lazia a díky třem bodům proti nováčkovi získat náskok v boji o evropské poháry. V něm tým trenéra Francesca Guidolina ještě určitě neřekl své poslední slovo a po dobrých výkonech stoupá tabulkou. Dnes večer jej uvítal velice hratelný soupeř - Sassuolo.

Do prvního náznaku šance se probíjel kapitán Antonio Di Natale, který sklízí chválu ze všech stran. Na dlouhý nákop Lazzariho však nedosáhl. Pozornost brankáře Pegola se rozhodl prověřit Allan, jeho rána z větší vzdálenosti ale byla tečována. Sassuolo má ve svém kádru několik talentovaných hráčů a jedním z nich je také útočník Simone Zaza. Právě jeho hledal centr za obranu, na který Zaza velmi rychle reagoval. Ještě o něco rychleji ale reagoval brankář Željko Brkić a včasným vyběhnutím zmařil naděje domácích fanoušků.

O služby Dušana Basty je po celé Itálii stále větší zájem, což zkušený krajní bek dokazuje již několik sezon. Také dnes často pendloval po straně hřiště a jeho aktivita přineslo ovoce - průnik do vápna zastavil až pozdní zákrok Reta Zieglera, který za faul uviděl žlutou kartu. Navíc byl svědkem nařízení penalty, kterou Antonio Di Natale zkušeně proměnil - 1:0.

Další Di Nataleho rána se jen otřela o tyč, takže do útoku se mohli vydat domácí. Ten se jim nakonec vyplatil více než dobře, protože Kurtićův centr za obranu našel Simone Zaza a v souboji jeden na jednoho uplatnil své fyzické parametry. Přetlačil bránícího Nalda a prostřelil Brkiće - srovnáno.

Do druhé půle vstoupily oba celky v nezměněných sestavách, aktivnějším celkem byli domácí. Vědomi si svých možností i nutnosti skórovat, hnali se do útoku a rány Zazy či Kurtiće zaváněly velkým nebezpečím. Deset minut po změně stran to však byli hosté, kteří se mohli radovat z vedení. To Zebrám vrátil kolumbijský talent Luis Muriel, který přesnou ranou překonal bezmocného Pegola.

V další průběhu utkání se staly ještě dvě velmi zajímavé věci. Nejprve se po spolupráci s Pereyrou neprosadil zakončující Gabriel Silva. Mladý brazilský obránce byl aktérem také důležitého duelu ze závěru zápasu, když byl na jeho osobu spáchán útočný faul. Za něj červenou kartu obdržel střelec jediné branky domácích Zaza a Udinese mohlo útočit proti deseti. Alespoň bod mohl Sassuolu získat Antonio Floro Flores, bývalý hráč právě Udinese však v zakončení nechal vyniknout brankáře Brkiće. Ze závěrečného tlaku Udinese nic nevymyslelo a skóre zápasu se již nijak nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele